Pradingstantis Kijevo meras aptiktas Izraelyje

Paslaptingai pradingęs ir daugybę mėnesių viešumoje nesirodęs ekscentriškasis Kijevo meras aptiktas Izraelyje, kur, kaip teigia, „neoficialiai atostogauja“.

Leonidą Černoveckį Ukrainos televizijos kanalas „11“ aptiko elitiniame Tel Avivo rajone. Televizijos žurnalistams pavyko patekti į jo butą ir trumpai pasikalbėti. Meras nustebo, kad buvo surastas.

„Kaip čia patekote. Interviu neduosiu. Esu neoficialiose atostogose“, – žurnalistams pareiškė jis.

Ukrainos žiniasklaidoje jau keletą dienų sklando gandai, kad L. Černoveckis nujo 1994 metų turi dvigubą Ukrainos ir Izraelio pilietybę. Meras šiuos kaltinimus paneigė, praneša naujienų agentūra AFP.

Kol nebuvo išprašyti lauk, paslėpta kamera televizijos kanalo „11“ žurnalistams pavyko nufilmuoti daugiausiai apverstą mero butą ir patį merą, apsirengusį šortais.

Už netinkamą 3 mln. gyventojų turinčio miesto valdymą kritikuojamas L. Černoveckis, prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimu, praėjusį lapkritį neteko daugumos savo galių.

Dabar Kijevui vadovauja savivaldybės administracijos vadovas Oleksandras Popovas.

Tačiau daugelio kijeviečių gėdai, oficialiai mero pareigos ir toliau priklauso L. Černoveckiui.

Tuo metu V. Janukovyčiaus administracija leidžia suprasti, kad kaltinimų dėl dvigubos pilietybės nelaiko juokais.

„Ponas Černoveckis turi kreiptis į Izraelio institucijas ir paprašyti oficialaus dokumento, įrodančio, ar jis yra Izraelio pilietis, ar ne. Jei teisus jis, jis turi daryti viską, kad paneigtų prasimanymus“, – „Channel 5“ teigė prezidento patarėja Anna German.


Šiame straipsnyje: Kijevo merasKijevasMeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių