Apklausa: pusė gyventojų veiksmus dėl „Snoro“ vertina nepalankiai

Maždaug pusė Lietuvos gyventojų nepalankiai vertina Vyriausybės ir Lietuvos banko veiksmus, nacionalizuojant finansinių sunkumų turintį komercinį „Snoro“ banką, kuriam iškelta bankroto byla, rodo BNS užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Rait“ apklausa.

Labai neigiamai valdžios veiksmus įvertino 22 proc. apklaustųjų, 27 proc. teigė juos vertinantys greičiau neigiamai. Net 29 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų juos vertino nei teigiamai, nei neigiamai.

Vos 4 proc. apklaustųjų Vyriausybės ir Lietuvos banko veiksmus įvertino labai teigiamai, 14 proc. - greičiau teigiamai. 3 proc. gyventojų nepareiškė savo nuomonės šiuo klausimu.

Vyriausybės ir centrinio banko veiksmus labai teigiamai dažniau vertina gyventojai su aukštuoju išsilavinimu, aukščiausiomis pajamomis (daugiau nei 1100 litų vienam namų ūkio nariui per mėnesį), trijų didmiesčių gyventojai, taip pat specialistai.
Greičiau teigiamai šiuos veiksmus statistiškai reikšmingai dažniau vertino Vilniaus, Kauno, Klaipėdos gyventojai bei specialistai.

Neutralios pozicijos (nei teigiamai, nei neigiamai) dažniau laikėsi rajonų centrų gyventojai bei moksleiviai ir studentai.

Vyriausybė lapkričio 16 dieną nacionalizavo „Snoro“ banką, o Lietuvos banko valdyba lapkričio 24 dieną nusprendė inicijuoti bankui bankroto bylą. Sprendimą iškelti bankroto bylą „ Snoro“ bankui Vilniaus apygardos teismas priėmė gruodžio 7 dieną, bankroto administratoriumi paskirtas tarptautinės finansų konsultacijų bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris Neilas Cooperis.

„Rait“ gruodžio 5-12 dienomis apklausė 1025 šalies gyventojų nuo 15 iki 74 metų.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

RKE

RKE portretas
Gaila ,kad Valstybe perdaug rupinasi tais debilais !

Arvydas

Arvydas portretas
Iš tos "apklausos" išeitų, kad jei gyventojų paklaustų kiek bus 2x2, tai teisingą atsakymą žinotų pusė jų, jei uždavinys būtų sudėtingesnis - dar mažiau. Ką dar tokio galima paklausti tų gyventojų - apie atominės energetikos strategiją, apie užsienio politikos vingius... Gyventojų atsakymai būtų labai vertingi....

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Nesuprantu ko verti gyventojų tokie vertinimai? Vyriausybė sustabdė gal būt dar didesnį pinigų išvogimą iš banko, juk buvo nustatyta, kad banke stabdymo metu trūko apie 3,5 milijardo litų , o gyventojai vertina neigiamai. Tiesiog kaip pasakoj. Gal reikėjo kad išvogtų visus 8 milijardus? Tai mane labai nustebino. Bankas juk buvo rusiškas, 68 proc. akcijų priklausė Rusijos pil. Antonovui, Tur būt žmonės nedaug išmano, bet kad tiek, niekados nebūčiau patikėjęs, dar ir dabar netikiu tokiais apklausos rezultatais, bet yra taip, kaip yra. Atsikvošėkim: 40 proc žmonių suneštų pinigų pradangino juk ne vyriausybė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių