Kas atstovaus Lietuvos darbdavių ir darbuotojų interesams ES?

Ūkio ministerija kviečia verslo organizacijas, profesines sąjungas, asociacijas ir kitas nevyriausybines, pelno nesiekiančias organizacijas siūlyti kandidatus į Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitetą.

Atrinkti nariai komitete 2010-2015 m. atstovaus Lietuvos darbdavių, darbuotojų ir kitiems ekonominiams socialiniams interesams ir teiks siūlymus priimant sprendimus.

Bus atrinkti 9 kandidatai - po 3 iš atskirų tikslinių grupių: darbdavių, darbuotojų ir atstovaujančiųjų įvairiems kitiems interesams (ūkininkams, amatininkams, laisvosioms profesijoms, vartotojams ir kitoms ekonominėms socialinėms sritims).

Atrenkant kandidatus bus vertinama organizacijos atstovaujama visuomenės dalis ar interesai, veiklos laikotarpis, narių skaičius ir kiti kriterijai. Taip pat bus vertinamos organizacijų siūlomų atstovų žinios apie ES, jos institucijas ir komitetą bei užsienio kalbų mokėjimas.

Kandidatų į Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto narius atrankos tvarkos aprašą patvirtino Vyriausybė. Apraše išdėstyti aiškūs reikalavimai organizacijoms, kad jos galėtų siūlyti savo atstovus į komitetą, bei reikalavimai organizacijų atstovams, reglamentuojama atrankos ir konsultavimosi procedūra, ypač atsižvelgiant į jos viešumą ir skaidrumą, numatytas organizacijų ir atstovų vertinimą atliekančios vertinimo komisijos sudarymas, pateikiami aiškūs organizacijų vertinimo kriterijai.

Pasiūlymus dėl kandidatų norinčios teikti ir tvarkos apraše nustatytus reikalavimus atitinkančios organizacijos turi iki šių metų balandžio 14 d. Ūkio ministerijai pateikti reikalingus dokumentus.

Nuo 2004 m. Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitete Lietuvai atstovauja 9 kandidatai. 


Šiame straipsnyje: ES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių