„Vičiūnai“ Telšių rajone investuos 80 mln. litų

„Vičiūnų“ įmonių grupė Telšių rajone kartu su keturiomis žemės ūkio kooperatinėmis bendrovėmis kuria didžiausią Baltijos šalyse kiaušinių perdirbimo fabriką, kuriame per dieną planuoja perdirbti 1,2 mln. kiaušinių.

Anulėnų paukštyne bus auginama net 800 tūkst. vištų dedeklių. Paukščių auginimui bus sunaudota 30 tūkst. tonų lietuviškų grūdų per metus.

„Esame didžiausi Europoje krabų lazdelių ir žuvies produktų gamintojai. Per dieną visuose mūsų fabrikuose gamybai sunaudojame apie 800 tūkst. kiaušinių. Kiaušinius iki šiol perkame iš kitų tiekėjų. Juos importuojame iš Belgijos, Olandijos, Brazilijos.

Įdiegus projektą, nereikės vežti iš kitur: gamybai bus naudojami lietuviški kiaušiniai. Tai padės sukurti vientisą grandinę nuo žaliavos gavybos iki galutinio vartotojo, užtikrins kokybę ir padidins pagaminto maisto produkto eksportą,“ – sakė „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

„Vičiūnai“ kartu su ūkininkais planuoja investuoti į 28 hektarų paukštyno plotą Telšių rajone. Į šį kompleksą planuojamą investuoti iki 80 mln. litų.

Verslininkai įrengs modernias vištides, pašarų gamybą ir sandėlius, kiaušinių perdirbimo ir rūšiavimo gamyklas. Dalis produkcijos bus eksportuojama.

V. Matijošaičio teigimu, regione bus sukurta apie 200 darbo vietų.


Šiame straipsnyje: MatijošaitisVičifabrikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
ar jau gerbiamas milijardierius grazino valstybei skolas uz nesumoketus mokescius , nes zmones plepa , kad darbuotojams atlyginimus jis nenori moketi ?

Nežiniukas

Nežiniukas portretas
Pirmiausia, tai jis joks milijARDIERIUS, o "tik" milijonierius...O, kad nemoka algų ar labai mažas moka, tai tiesa...

Lietuvoje

Lietuvoje portretas
tokiems verslą daryti -aukso amžius. Žmogelis aria už kelis šimtus.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių