Kaip prižiūrėti odą šaltuoju metų laiku?

  • Teksto dydis:

Odos būklei įtakos turi daugybė faktorių. Oro kaita yra vienas iš jų, tačiau odos priežiūros priemones reikia rinktis atsižvelgiant ne vien į sezoniškumą. Medicinos kosmetologė atskleidžia, kaip rūpintis veido oda šaltuoju metų laiku ir kokias priemones pasirinkti.

"Kiekvieno žmogaus oda yra individuali, todėl renkantis odos priežiūros priemones reikia atsižvelgti ne tik į klimato kaitą, bet ir į odos tipą bei būklę. Paprastai šaltuoju metų periodu žmonės naudoja maitinamuosius kremus, kurių sudėtyje gausu aliejų. Jei oda normali ar sausa, problemų neturėtų kilti, tačiau šiandien daugelio žmonių oda problemiška: pavyzdžiui, jei oda linkusi į aknę, maitinamieji kremai gali tik pabloginti jos būklę. Taip pat visuomet pabrėžiu, kad oda pati negamina aliejų, todėl geriausia atsižvelgti į ingredientus, kurie natūraliai sintetinami žmogaus organizme. Kremai, turintys keramidų pagrindą ir papildyti antioksidantais, vitaminais, puikiai tinka šaltuoju metų periodu net ir įnoringiausiai odai", – atskleidžia medicinos kosmetologė Akvilė Martinkutė.

Šaltasis metų periodas gali sukelti lėtinių arba ūminių odos būklės pakitimų. "Dažniausiai pasitaikantys – odos uždegimai (dermatitai, egzemos) arba alerginės reakcijos. Jei žmogus serga tam tikra odos liga, dėl šalto oro liga gali paūmėti. Odos alerginės reakcijos trukmė ir laipsnis būna skirtingi, tačiau galima išskirti kelis tokio pobūdžio simptomus: tai niežėjimas, bėrimas – pūlinukai, pūslelės, taip pat patinimas, pleiskanojimas, paraudimas", – teigia A.Martinkutė.

Pasak kosmetologės, kai saulė ne tokiai aktyvi, šaltuoju periodu odai prižiūrėti galima naudoti produktus su biologiškai aktyviomis medžiagomis, tokiomis kaip AHA-BHA rūgštys ar A, C vitaminai.

"Šios priemonės skaistina, šviesina odą – tai ypač aktualu tiems, kurių oda po vasaros pigmentuota. Esant polinkiui į odos sausumą, kaip pagalbinė priemonė gali būti nadojama hialiurono rūgštis, kuri natūraliai sintetinama žmogaus organizme ir yra puiki drėkinamoji priemonė. Hialuronas užpildo tarpus tarp odos ląstelių, suteikdamas odai ne tik drėgmės ir stangrumo, bet ir padeda įsisavinti naudingas medžiagas", – atskleidžia kosmetologė.

Anot jos, oda pati neblogai padiktuoja, ko jai reikia. "Jei yra riebalų perteklius, išsiplėtusios poros, oda linkusi į aknę, vargu ar norėsis tepti odą maitinamąja kauke, kurios sudėtyje gausu aliejų. Tokiai odai rekomenduojama naudoti kaukes su cinku, ichtiolu, siera. Visuomet skatinu atsižvelgti į ingredientus, kurie natūraliai sintetinami žmogaus organizme, vis dėlto kosmetologijos srityje yra ir vertingų aliejų. Pamaitinti šalto oro alinamą, dehidratavusią odą galima kaukėmis su abrikosų kauliukų, vynuogių kauliukų aliejais. Juose gausu vitaminų A, B1, B2, B6, B17, E, reikalingų sveikai odai. Vynuogių kauliukų aliejus turi vitamino C, mineralų ir proteinų, taip pat jo sudėtyje vyrauja polinesočiosios riebiosios rūgštys, kurios ypač svarbios, kad oda normaliai funkcionuotų ir atrodytų, nebūtų per daug sausa", – pataria A.Martinkutė.


Šiame straipsnyje: odaveidasgrožisišvaizda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei reikia eiti į lauką,

Jei reikia eiti į lauką, portretas
geriausia palikti ją namie, šiltoje vietoje. Tada tikrai nesušals. :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių