Kaip rengtis rudenį ir žiemą: drabužių sluoksniavimo patarimai

  • Teksto dydis:

Ruduo įsibėgėja, o žiema jau visai netoli. Kai kalbame apie drabužius šiuo metų laiku, svarbiausia – sluoksniavimas. Juk rudenį orai gali būti ypač nepastovūs. Rytai būna vėsūs, o popietės – šiltos. Sluoksniavimas užtikrina, kad jausitės patogiai bet kokiu oru. O kai ateina žiema, jums tikrai prireiks visų įmanomų sluoksnių! Šiame straipsnyje dalinamės viskuo, ką reikia žinoti apie drabužių sluoksniavimą.

Trys sluoksniai ir jų funkcijos

Kad suprastumėte, kaip sluoksniuoti drabužius, skirtus veiklai lauke, turite žinoti kiekvieno sluoksnio funkciją:

Apatinis sluoksnis: pašalina drėgmę iš odos ir padeda reguliuoti kūno temperatūrą.

Vidurinis sluoksnis: sulaiko kūno šilumą, kad apsaugotų jus nuo šalčio.

Išorinis sluoksnis: apsaugo nuo vėjo ir lietaus.

Net jei iš pradžių nedėvite visų trijų sluoksnių, pravartu į išvykas pasiimti visus juos. Sluoksnius galėsite nusimesti, jei atšils. Tačiau negalėsite apsivilkti sluoksnių, kurių neturėjote su savimi.

Keturios sluoksniavimo taisyklės

Tai – trumpas patarimų sąrašas, į kurį reikėtų atsižvelgti, kuriant sluoksniuotą aprangą.

Kiekvienas sluoksnis turi atrodyti gerai

Tai – pamatinė taisyklė. Jei liemenę dėvite po švarkeliu, ji turėtų gerai atrodyti ir be švarkelio. Įsitikinkite, kad kiekvienu sluoksniu didžiuojatės. Jei sukaisite ar išpurvinsite viršutinį rūbą, nebus nemalonu likti su apatiniu sluoksniu.

Ne daugiau kaip trys sluoksniai

Du sluoksniai yra gerai. Trys – puiku. Tačiau keturi paprastai yra per daug. Dėvėdami per daug sluoksnių rizikuojate sukurti gremėzdišką, apkūnų įvaizdį.

Ploni sluoksniai arčiau kūno, stori – išorėje

Prieš apsirengdami apsvarstykite, kaip praktiška yra kiekvieną detalę sluoksniuoti kartu. Pavyzdžiui, jei po lengvu švarku užsimesite sunkų kašmyro megztinį, netrukus pastebėsite, kad švarkas yra perteklinis. Tokiu atveju megztinį pasilikite, bet po juo vilkėkite ką nors plonesnio. Jei vilkėsite lengvesnius ir plonesnius audinius arčiau kūno, o sunkesnius – toliau, būsite pasiruošę bet kokiam orui.

Tamsi išorė, šviesus vidus

Jei abejojate, visada rinkitės klasikinę formulę. Šviesesnes spalvas dėvėkite arčiau kūno, o tamsesnes – kaip išorinius sluoksnius.

Kaip kurti spalvų paletę?

Rudens atspalviai yra viena geriausių šaltojo sezono dalių. Šiuo metu žavi sodrios raudonos, bordo, garstyčių, žalios ir žemės atspalviai. Tačiau neapsiribokite tik šiais tonais. Pabandykite pagalvoti ir apie netikėtą spalvų paletę. Kad ir kokį koloritą pasirinksite, stilingų drabužių įvaizdžio kūrimui rasite www.textilite.lt.

Monochromatinė nuotaika

Monochromatinė reiškia ne tik juodą ar baltą spalvą. Visą aprangą galite susikurti pagal vieną mėgstamą toną. Pavyzdžiui, jei esate apsėsta žalios spalvos, maišykite ir derinkite aprangos sluoksnius su tokiais atspalviais kaip smaragdo, šalavijo ir alyvuogių.

Gyvybingumo pliūpsnis

Net jei dienos niūrios, vis tiek galite būti ryškios. Pasirinkite ryškius marškinius su apykakle, kuri matytųsi iš po megztinio, arba pasipuoškite bomberio tipo striuke.

Žemiški tonai

Sluoksniuokite drabužius taip, kad įkūnytumėte rudens dvasią! Ieškokite tokių atspalvių kaip bordo, šalavijų, garstyčių ir smėlio. Nepamirškite ir aksesuarų!

Nepamirškite pasirūpinti kojų šiluma

Sluoksniavimas – tai viso kūno pastangos. Gali atrodyti, kad kelnės turi mažiau sluoksniavimo galimybių, bet tai – mitas.

Rudenį ir žiemos pradžioje galite šildytis mūvėdamos pėdkelnes po kelius siekiančiu sijonu ir mėgstamais batais.

Orams dar labiau atvėsus, galite išsitraukti storesnes pėdkelnes ir pridėti pūkuotų kojinių arba megztų blauzdinių.

Kai temperatūra tikrai nukris, po kelnėmis ar vilnoniais sijonais mūvėkite moteriškas termo pėdkelnes.

Išbandykite pončą

Pončai – tai džemperio alternatyva. Ji puikiai tinka rudens dienoms, kai nėra labai šalta, bet ir ne per šilta. Apsivilkite pončą ant prigludusios viršutinės dalies ar golfo ir derinkite su džinsais. Kadangi dauguma pončų nėra itin dideli, sušilusios galėsite rūbą patogiai sulankstyti ir įsimesti į rankinę.

Universalus aksesuaras – šilkinė skarelė

Aksesuarai yra neatsiejama rudens drabužių sluoksniavimo dalis. Šilkinė skarelė yra universali dėl savo spalvų ir stiliaus galimybių gausos. Dėvėkite ją ant galvos, kad sukurtumėte modelio įvaizdį, arba aplink kaklą, kad atrodytumėte kaip paryžietė. Skarelė ir sušildys, ir bus itin stilinga detalė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

super poncas

super poncas portretas
pastoviai krastus apmyzu

Siūlau

Siūlau portretas
persivadinti ,,cibulinimu,, ,kas per nesąmones vis kiša, ,,sluosniavimas,, ,nekenčiu,prisitūloja tik senos tetulės,sėdinčios supamojoje kėdėje su akiniais,kuodeliu,ir mezgančios anūkams kojines.Jei nori gerai atrodyti-reikia rengti tik tai progai,ne ne visoms progoms iš karto-iš ryto-vaikus į darželį,vėliau-į darbą,po darbo-į maximą,po maximos-pasiimt vaikus,priduot babai ir į draugės gimatadienį.Su tais pačiaisi ,,sluoksniais,, .Tikra ponia persirengia tiek kartų į dieną,kiek reikia o ne viską vienu ypu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių