Kaip šį sezoną suderinti veido kaukę ir tobulą makiažą?

  • Teksto dydis:

Veidą dengiančios kaukės tapo kasdienybe, o kartu su ja ir amžina dilema – kaip dažytis, kad veido kaukė pabrėžtų, o ne darkytų jūsų grožį? Juk nuo šiol viešojoje erdvėje visas dėmesys tenka vieninteliam neuždengtam veido elementui – mūsų akims.

Makiažo meistrė Alina Silivanova-Alinka sako, jog čia galime pasimokinti iš Azijos šalių moterų, kur veido kaukės didžiuosiuose megapoliuose jau kuris laikas yra įprastas dalykas. Tad kaip būtinąją apsaugą suderinti su kasdieniu makiažu, į ką svarbu atkreipti dėmesį ir kokių triukų imtis, kad jūsų akys pakerėtų iš tolo?

„Šį sezoną mums aktualiausios kelios svarbiausios taisyklės. Visų pirma, rekomenduoju išlaikyti lengvumą. Kuo lengvesnį makiažo pagrindą naudosite – tuo mažiau jis nusitrins ir teplios kaukę. Antra, kasdieniniame makiaže pabrėžkite akis. Jos nuo šiol jos yra viso makiažo akcentas. Tad nepamirškite papildyti savo makiažo dėžutės: akių šešėliai, pieštukas, įvairių spalvų tušas ir, žinoma, antakių koregavimo priemonės“, – tikina A. Silivanova-Alinka.

Būtent akių akcentavimas – tai tendencija, šį sezoną atkeliaujanti iš Tolimųjų Rytų regiono. Specialistas Andrzej Sawicki teigia, kad Azijos gyventojos nuo seno garsėjo savo tobula, visada spindinčia veido oda ir nepriekaištingu, akį traukiančiu makiažu, todėl šį sezoną makiažo įkvėpimo semsimės iš jų.

„Šiandien kosmetikos ir grožio industrijoje stebime tikrą Azijos regiono priemonių atgimimą. Be to, Azijos kultūroje jau seniai įsišaknijęs kaukių dėvėjimas dėl itin didelio miestų užterštumo. Todėl ten sukauptą patirtį galime pritaikyti ir mūsų kasdienybėje šiandien. Ne veltui sakoma, jog senovėje geišos vyrą suvilioti galėdavo vienu akių žvilgsniu“, – teigia specialistas.

Pagrindinės priemonės ir patarimai tobulam akių makiažui

Geras akių makiažas susideda iš kelių dalykų: saiko, spalvų dermės ir esminio akcento. Tad jei norite, kad jūsų akys išties pakerėtų – privalote išpildyti visus šiuos reikalavimus. A. Silivanova-Alinka išskiria tris pagrindines makiažo priemones akims, kurios padės šį efektą pasiekti.

1. Šviesą atspindinti priemonė (angl. highlighter) ar šešėliai

Makiažo meistrė teigia, jog šviesos atspindėjimas – viena esminių savybių, kuri padės susikurti tobulą akių makiažą.

„Šaltuoju sezonu visos spindinčios priemonės suteikia gaivos, lengvos šventinės nuotaikos ir pagyvina veido bruožus. Tokius šešėlius galite naudoti tiek ant akių vokų, tiek ant skruostikaulių ar virš viršutinės lūpos. Visur, kur šviesa „pagauna“ jūsų veido linkius“, –  teigia specialistė.

Šį sezoną ypač madingos žemės spalvos, kurios gali būti derinamos su kiek ryškesniais akcentais, pavyzdžiui, žydra, kuri pabrėš jūsų akių gylį ir spalvos intensyvumą.

2. Atidžiai rinkitės akių šešėlių spalvą

A.Silivanova-Alinka tikina, kad viena didžiausių makiažo klaidų – net ir dienai rinktis tamsius šešėlių atspalvius. Norint akcentuoti akių grožį ir jūsų žvilgsnį, tamsiau – dar nereiškia geriau. Todėl ji rekomenduoja šį sezoną išbandyti neutralius tonus, nes su jais bus lengva „žaisti“ ir sunku „nueiti į šoną“.

„Šiandien populiaru dažytis ryškiu dūminiu makiažu, kuriam būdingi juodi ir tamsūs tonai.  Tačiau naudojant pilkus šešėlius – labai lengva paslysti ir vietoje norimo gundančio tamsaus efekto, išgauname purvinų akių efektą. Todėl net jei renkatės pilkus atspalvius, juos maišykite su švelniais rusvais šešėliais“, – teigia specialistė.

Viena didžiausių ir aiškiausiai pastebimų makiažo klaidų šiandien – netinkamai paskirstyti akių šešėliai. Anot makiažo specialistės, jokiu būdu neturi matytis ribų tarp vienos ir kitos šešėlio spalvos. Todėl visada šepetėliu išskirstykite šešėlius, kitaip jūsų akys atrodys labai apsunkusios.

3. Tinkamai darykite pravedimą

Anot A. Silivanovos, darydamos akių pravedimą, stenkitės jį „vesti“ kuo arčiau blakstienų linijos. Tarp pravedimo linijos ir blakstienų neturi matytis jokių tarpelių. Taip pat svarbu vidiniame kaputyje nepalikti storos linijos, nes tai kaip mat apsunkina jūsų žvilgsnį.

„Šį sezoną siūlau išbandyti ir Azijos moterų pamėgtus skysto tipo pravedimus, kurie brėžiami prie pat blakstienų linijos“, – sako A. Silivanova.

Taip pat makiažo meistrė siūlo nebijoti eksperimentuoti – akių pieštukas nebūtinai turi būti juodas ar rudas – šį sezoną naudokite ir mėlyną ar net pilką, taip dar labiau pabrėždamos savo žvilgsnį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Špakliuotos baidyklės be smegenų.

Vika

Vika portretas
Noretusi paklausti, kam tas makiažas jeigu kaukė ant veido,?Blakstienos padažytos ir visas makiažas.

Senukuose

Senukuose portretas
Dažai .Spaklis.kokibiskas ilgai laikantis Lakas Akcijos .....
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių