Žiemos stilius: keturi būdai surišti šaliką

Šaliko užrišimo būdų žinojimas leidžia jums išsirinkt sau artimiausią stiliuką ir suteikia šilumos jūsų žieminiams drabužiams.

Teoriškai šalikas yra priemonė apsaugoti jūsų kaklą, t.y. ji neprisileidžia šaltų oro srovių, kurios gali patekti apykaklėn. Tačiau, žinoma, šalikas jau senokai tapo ir stiliaus aksesuaru.

Kartą sužinoję visus šaliko užrišimo būdus jūs galite priderinti šalikus prie savo turimų garderobų, pvz. striukės ar megztinio. Viskas susiję.

Paryžietiškas mazgas

Šis užrišimo būdas yra pats populiariausias. Štai kaip jį reikia atlikti: paimkite šaliką abiem rankomis, sulenkite jį išilgai, apdenkite aplink kaklą, vieną šaliko galą perkiškite per atsiradusią spragą ir sutempkite.

Galite reguliuoti šaliko įtempimą ar jo ilgį pasirinkdami ties kuria vieta perkišite šaliko galą per atsiradusią spragą. Šis užrišimo būdas puikiai derinasi ant plonų švarkų ar striukių. Labai šaltą dieną galite sukišti šaliką į striukę ir užsitraukti.

Vieno apsukimo mazgas

Šis užrišimo būdas “rezervuotas” toms judrioms dienoms, kai jums reikia truputį daugiau komforto. Taip užsirišti šaliką geriausia kai vilkite sportinį švarkelį. Dera priminti, kad taip užsirišę jausitės labai šiltai ir komfortiškai.

Teoriškai šalikas yra priemonė apsaugoti jūsų kaklą, t.y. ji neprisileidžia šaltų oro srovių, kurios gali patekti apykaklėn. Tačiau, žinoma, šalikas jau senokai tapo ir stiliaus aksesuaru.

Vieno apsukimo mazgas rišamas taip: apsukite aplink kaklą šaliką, kad vienas galas būtų ilgesnis už kitą, paimkite ilgesnį galą, apsukite jį dar kartą per kaklą ir iškiškite laisvai ant krūtinės.

Laisvas vieno apukimo mazgas

Šis užrišimo būdas yra labiau stiliaus, o ne funkcijos atlikimo priemonė. Puikiai tinka su laisvo sukirpimo paltu ar atsagstytu švarku/striuke. Tokiu būdu atrodysite šiek tiek palaidas, bet linkęs į nuotykius, avantiūrą.

Laisvas vieno apsukimo mazgomas daromas panašiai kaip vieno apsukimo mazgas, tik užriškite labai laisvai, tarytum neturėjote laiko užrišti šaliką tinkamai.

Dviejų apsukimų mazgas

Paskutinysis užrišimo būdas dažnai pasirenkamas kaip alternatyva įprastam paryžietiškam būdui, kadangi taip pat yra labai šiltas. Tačiau taip pat yra šiek tiek žaismingesnis, tad kartais tikrai galite apsukti šaliką dviem mazgais.

Štai kaip tai padaryti: pradėkite kaip ir su paryžietišku mazgu, tačiau apsukę aplink kaklą šaliką vieną galą palikite ilgesnį, apsukite aplink kaklą jį dar kartą (ne per stipriai). Iš pradžių gali nepasisekti, tačiau su trupučiu praktikos – viskas įmanoma


Šiame straipsnyje: šalikaimadagrožis

NAUJAUSI KOMENTARAI

mulkis

mulkis portretas
...ziauria tikslia ir aiskiai aprasyti mazgai, visai kaip tarybines sekcijos sumontavimo instrukcija

laima

laima portretas
nieko naujo ,seniai taip moku ir risu

asss

asss  portretas
labai malonus straipsnis bet rasau 2 nes aprasymas nieko nesuprasi . butu malonu jei tokie straipsneliai pasirodytu su nuotraukom kaip ji risti ir kaip atrodo galutinis rezultatas.aciu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių