Augintinių vardų mados nekinta

  • Teksto dydis:

Alfis, Tedis, Bela ir Luna – vieni mėgstamiausių šunų vardų Jungtinėje Karalystėje. Išanalizavus daugiau negu 200 tūkst. sistemoje užregistruotų augintinių vardų, sudaryti pernai populiariausių britų auginamų šunų ir kačių vardų sąrašai.

"Joii Pet Care" feisbuko paskyros ir interneto svetainės metro.co.uk duomenimis, populiariausių praėjusių metų katinų vardų penketuką sudarė Milo, Lokis, Simba, Čarlis ir Oskaras, o kačių – Luna, Bela, Deizė, Nala ir Popė.

Tarp kitko, 2020-ųjų penketukas buvo identiškas pernai labiausiai paplitusiems vardams, pirmoje vietoje ir tąkart buvo Milo ir Luna.

Pasak kitų užsienio žiniasklaidos šaltinių, vardas Luna yra populiariausias katės vardas, užimantis aukščiausią poziciją jau ketverius metus iš eilės.

Verčiant iš lotynų kalbos, Luna reiškia "mėnulis", tai taip pat yra romėnų mitologinės mėnulio deivės vardas.

Įdomi ir vardo Milo reikšmė. Vardas kilęs iš lotyniško žodžio "miles", reiškiančio "karį", tačiau yra versijų, kad jis galėjo kilti ir iš slaviško žodžio "milu", reiškiančio "gailestingąjį".

Šunų vardų penketuke antrus metus iš eilės kartojasi Tedis, Milo, Alfis, Badis (liet. "Draugužis"), Maksas. Tarp kalyčių vardų pirmąsias vietas užima Bela, Luna, Popė, Lola ir Deizė.

Užpernai populiariausias britų šuns vardas buvo Alfis, pernai – Tedis.

Alfis yra kilęs iš senosios anglų kalbos vardo Alfredas ir reiškia "elfas" arba "patarėjas".

Tedis glaudžiai susijęs su pliušiniu meškiuku, todėl labai tinka pūkuotiems augintiniams pavadinti.

"Naminių gyvūnų auginimas Jungtinėje Karalystėje ir toliau populiarėja. Kadangi žmonės daugiau laiko praleidžia namuose, nesitikime, kad ši tendencija keisis", – žurnalistams teigė veterinarijos gydytoja Samanta Webster iš "Joii Pet Care".


Šiame straipsnyje: augintiniaivardaimados

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių