Per išskirtinę gelbėjimo operaciją nugaišo baltasis banginis, kuris buvo įstrigęs Senoje

Prancūzijos šiaurėje Senos upėje ilgiau kaip savaitę įstrigęs baltasis banginis nugaišo per gelbėjimo operaciją, trečiadienį pranešė vietos pareigūnai.

„Nepaisant beprecedentės gelbėjimo operacijos, su liūdesiu turime pranešti, kad banginis nugaišo“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Normandijos Kalvadoso regiono valdžios institucijos ir pridūrė, kad iš upės ištrauktą gyvūną transportavimo metu teko užmigdyti.

Anksčiau trečiadienį pranešta, kad po beveik šešias valandas trukusio darbo apie 4 val. ryto (5 val. Lietuvos laiku) 800 kg sveriantis gyvūnas tinklu ir kranu buvo iškeltas iš upės ir perkeltas ant baržos, kur juo rūpinosi keliolika veterinarų.

Keturių metrų ilgio banginis per Paryžių tekančioje ir į Lamanšą įtekančioje upėje pirmą kartą buvo pastebėtas praėjusios savaitės antradienį. Nuo penktadienio jis buvo tarp dviejų šliuzų maždaug 70 km į šiaurę nuo Prancūzijos sostinės, Gyvūnas nieko neėdė ir sparčiai silpo.

Tačiau jo būklė dar buvo „patenkinama“, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė Isabelle Brasseur (Izabel Brasior) iš didžiausio Europoje „Marineland“ jūrų gyvūnų parko pietų Prancūzijoje.

Lamanšo sąsiaurio Uistrehamo uoste įrengtas jūros vandens baseinas, kuriame gyvūnas turėjo būti stebimas tris dienas, ruošiantis jį paleisti į laisvę.

Operacijoje dalyvavę 24 narai ir su virvėmis dirbantys gelbėtojai nuo antradienio 22 val. iki trečiadienio 4 val. ryto kelis kartus bandė įvilioti gyvūną į tinklus, kad galėtų jį ištraukti iš vandens.

Visą naktį ant kranto operaciją stebėjo saujelė smalsuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių