Ką daryti ir kur kreiptis radus sužeistą laukinį gyvūną?

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnų prieš keletą dienų buvo paprašyta padėti sužeistam gulbinui. Aplinkosaugininkai, padėję paukščiui, primena, kur reikėtų kreiptis, kad laukiniams gyvūnams būtų suteikta tinkama pagalba.

Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai prieš keletą dienų sulaukė pagalbos prašymo – susirūpinusi moteris atvežė į tinklą įsipainiojusį sužeistą ir nusilpusį gulbiną. Aplinkosaugininkai  neliko abejingi – išlaisvino sužeistą paukštį ir, kai jis atgavo jėgas, paleido į laisvę.

„Jei tik galime, mes visada padedame. Vis dėlto svarbu žinoti, kad suteikti kvalifikuotą pagalbą ir įvertinti gyvūno būklę gali tik specialistai. Taigi, radus sužeistą gyvūną, reikėtų kreiptis į Gyvūnų globos asociaciją“, – sako Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyresnioji specialistė Orinta Mazurevičiūtė.

Pasak O. Mazurevičiūtės, pirmiausia reikia atidžiai įvertinti rasto gyvūno būklę: „Jei gyvūnas sveikas, geriausia palikti jį ten, kur buvo rastas. Kitaip galima padaryti daugiau žalos nei naudos. O kai gyvūnas stipriai sužalotas, kaip minėjau, reikėtų susisiekti su Gyvūnų globos asociacija.“

Taip pat primenama, kad laisvėje esančių laukinių gyvūnų paėmimas iš buveinių – t. y. bet koks gyvų laukinių gyvūnų sugavimas, paėmimas, laikomas ir laukinių gyvūnų sunaikinimu. Pasak aplinkosaugininkės, svarbu žinoti, kad gyvūnas gali būti saugomas ir jo kilmę, gyvūno būklę gali įvertinti tik specialistas.

„Mes dėkojame už pilietiškumą ir pagalbą aplinkosaugininkams ir kartu norime priminti, kad, radę sužalotą gyvūną, galite kreiptis į gyvūnų globėjus visą parą budinčiais telefonais 8 655 70058 ar 8 686 44828 arba info@gga.lt“, – sako O. Mazurevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių