Kinija kartais imasi ekstremalių priemonių: užmigdytos trys koronavirusu užsikrėtusios naminės katės

Viename Kinijos šiauriniame mieste užmigdytos trys naminės katės, kurioms tyrimais buvo nustatyta pandeminio koronaviruso infekcija, pranešė vietos žiniasklaida.

Harbino valdžia nurodė, kad šių priemonių buvo imtasi, nes gydymo koronavirusu užsikrėtusiems gyvūnams nėra, tad jie būtų kėlę pavojų savo šeimininkei bei kitiems daugiabučio, kuriame gyveno, gyventojams, pranešė naujienų portalas „Beijing News“.

Kačių savininkei užsikrėtimas COVID-19 buvo patvirtintas rugsėjo 21 dieną. Ji izoliavosi, palikusi maisto ir vandens trims savo augintiniams.

Į namus užsukęs socialinis darbuotojas atliko katėms testus dėl koronaviruso, ir jų rezultatai dukart buvo teigiami. Nepaisant kačių šeimininkės, įvardintos kaip ponia Liu, internetu paskelbto kreipimosi, visos trys jos katės antradienį buvo užmigdytos.

Kinijoje naminiai gyvūnai darosi vis labiau populiarūs. „Beijing News“ pranešimas apie incidentą Harbine sulaukė daugiau nei 52 tūkst. komentarų.

Remiantis JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrais (CDC), rizika, kad gyvūnai gali perduoti COVID-19 sukeliantį virusą SARS-CoV-2  žmogui yra „laikoma maža“, nors žinoma atvejų, kai užkratą gyvūnams perdavė žmogus, ypač turėdamas su jais artimą kontaktą.

Šio viruso infekcijos atvejų anksčiau buvo nustatyta audinių fermose keliose šalyse, įskaitant įtariamus žmonių užsikrėtimo nuo gyvūnų atvejus, dėl kurių buvo sunaikintos ištisos kailinių žvėrelių fermos.

„Žmonės, kuriems patvirtinta arba įtariama COVID-19 liga, turėtų vengti kontakto su gyvūnais, įskaitant namų augintinius, gyvulius ir laukinius gyvūnus“, skelbiama CDC interneto svetainėje.

„Šiuo metu nėra įrodymų, kad gyvūnai atlieka svarbų vaidmenį“ platindami virusą žmonėms, nurodoma jame.

„Kai kurie koronavirusai, užkrečiantys gyvūnus, gali būti perduodami žmonėms, o paskui plisti tarp žmonių, tačiau tai pasitaiko retai. Būtent taip atsitiko su SARS-CoV-2, kuris greičiausiai kilo iš šikšnosparnių “, – nurodė CDC.

Šią teoriją, kad virusas buvo perduotas iš šikšnosparnių žmonėms, galbūt per tarpines rūšis, tokias kaip skujuočiai ar bambukyninės žiurkės, labai palaiko COVID-19 kilmę tiriantys mokslininkai. Pirmas COVID-19 atvejis buvo nustatytas Kinijos Uhano mieste 2019 metų pabaigoje.

Šis kačių sunaikinimas rodo, kokių kartais ekstremalių priemonių imasi Kinija, siekdama suvaldyti virusą, nors naujų susirgimų rodikliai yra gerokai geresni nei kitose šalyse.

Tam įtakos turi taikomi karantinai, masinis testavimas, aukšti skiepijimo rodikliai ir privalomas kaukių dėvėjimas.

Trečiadienį žemyninė Kinija pranešė tik apie 11 naujų lokalaus užsikrėtimo atvejų, iš kurių aštuoni buvo registruoti Harbine, o trys – rytiniame Siameno mieste, kur neseniai buvo kilę COVID-19 protrūkiai.

Šiuo metu Kinijoje nuo COVID-19 yra gydomi 949 pacientai. Iš viso šalyje registruoti 96 106 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš jų 4 636 buvo mirtini.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojai

Gyventojai portretas
Teigiama virusai visur klijuojasi-plinta-per orą daiktus..kt,o šunys -katės ..."retenybė" atšoka nuo jų..? Daugiabučių kiemai visi apdergti..retas kas surinko ,o šlapimą nesiurbia-smarvė ,ligos ...,svarbesni už žmones-vaikus..?

Signalas \\\\\.../////

Signalas  \\\\\...///// portretas
PIŠ'ui,NERIBOTAS karantinas būtinas.Matai kas nutiko katinui.

tik

tik portretas
nejuokinkit kinai su savo zmonemis nesicackina =====
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių