Kolumbija tikisi atsikratyti P. Escobaro hipopotamais

Kolumbijos regiono, kuriame nekontroliuojamai veisiasi apie 150 hipopotamų, kadaise priklausiusių velioniui narkotikų baronui Pablo Escobarui (Pablui Eskobarui), palikuonių, gubernatorius pirmadienį pareiškė, kad tikisi gauti leidimą pusę jų išsiųsti į prieglaudas Indijoje ir Meksikoje.

„Tikimės, kad nacionalinėms institucijoms reikalingi leidimai bus patvirtinti pirmąjį šių metų pusmetį, kad galėtume susitarti dėl krovinio gabenimo oro transportu“, – naujienų agentūrai AFP sakė Anibalas Gaviria (Anibalas Gavirija), šiaurės vakaruose esančios Antiokijos gubernatorius.

Nedidelė hipopotamų banda į Kolumbiją atkeliavo devintojo dešimtmečio pabaigoje, kai ją atvežė itin turtingas kokaino baronas P. Escobaras. Po jo mirties 1993 metais gyvūnai buvo palikti laisvai klajoti ir apsigyveno Magdalena Medijo regione – karštoje savanoje, kurią raižo upės, pelkės ir šlapynės, kur hipopotamams gausu maisto.

A. Gaviria nori perkelti 70 gyvūnų iš šios bandos, kurią vyriausybė prieš metus paskelbė invazine, į prieglaudas Indijoje ir Meksikoje.

Anot jo, hipopotamų populiacijos augimas „yra sudėtinga situacija“ Magdalena Medijo gyventojams, nes kai kuriems iš jų gyvūnai, kurie gali sverti nuo dviejų iki trijų tonų, kelia grėsmę.

Vietos aplinkos apsaugos agentūra 2021 metais užregistravo du išpuolius prieš gyventojus.

2022 metais, po nesėkmingų sterilizacijos programos bandymų, vyriausybė paskelbė hipopotamus invazine rūšimi ir leido juos medžioti. Ekspertai ir aplinkosaugos agentūra sutiko, kad tai buvo būtinas sprendimas, atsižvelgiant į grėsmę vietos gyventojams ir laukiniams gyvūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dima

Dima portretas
Visus kurie žudo žmogų ,reikia išnaikinti.Kam jie reikalingi..

Q

Q portretas
Rimti gyvunėliai , juos draugas eskobaras policininkais [gyvais] maitino

Langusta

Langusta portretas
labai simpatiški žvėriukai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių