Naglių gamtiniame rezervate aptikti didžiapėdžių meškų pėdsakai

  • Teksto dydis:

Naglių gamtiniame rezervate aptikti didžiapėdžių meškų (Homo stultus) pėdsakai. Kaip praneša Kuršių nerijos nacionalinis parkas, ši rūšis yra gimininga protingajam žmogui (Homo sapiens), tačiau pasižymi žemu sąmoningumo lygiu, nepagarba gamtai ir aplinkiniams bei vadovaujasi posakiu „mano amžiui užteks, o po manęs nors ir tvanas“.

Todėl šių visame pasaulyje paplitusių didžiapėdžių meškų pėdsakus galima nesudėtingai atskirti nuo tų, kuriuos palieka protingasis žmogus. Štai keletas didžiapėdžių meškų pėdsakų identifikacijos požymių:

Jūsų pastebėti pėdsakai yra už apsauginės tvorelės? Jeigu taip, tai yra didžiapėdė meška;

Pastebėti pėdsakai veda į statų kopų šlaitą? (Ne)sveikiname, jūs aptikote didžiapėdės meškos pėdsakus;

Naglių gamtinio rezervato mokomojo tako pabaigoje, atsistoję ant apžvalgos aikštelės, matote pėdsakus, kurie sunaikino natūraliai supustytas smėlio bangeles puošiančias baltąsias kopas? Čia ir vėl būta didžiapėdžių meškų.

Kuršių nerijos nacionalinis parko specialistai turi gerą žinią – didžiapėdės meškos gali evoliucionuoti į protingąjį žmogų ir tam tereikia labai nedaug:

Nesilankyti gamtiniuose rezervatuose neleistinose ir tam nepritaikytose vietose, išskyrus:

Naglių ir Grobšto gamtiniuose rezervatuose galima eiti tik drėgnąja, jūros užliejama, paplūdimio dalimi (Grobšto gamtiniame rezervate nueiti iki Lietuvos Respublikos sienos apsaugos zonos (SAZ) ir grįžti atgal į Nidos pajūrio rekreacinę teritoriją);

Naglių gamtinį rezervatą galima pravažiuoti dviračių taku;

Pėsčiomis galima apsilankyti Naglių gamtinio rezervato mokomajame take.

Lankantis Naglių gamtinio rezervato mokomajame take, Parnidžio kraštovaizdžio draustinyje esančioje Parnidžio kopoje neiti už draudžiančiųjų ženklų, tvorelių. Nekilti ir nesileisti kopų šlaitais.

Gyvenime laikytis požiūrio, kad viską, ką matome ir kuo galime džiaugtis bei gėrėtis šiandien, turime išsaugoti ateities kartoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>kaip čia padarius

>>kaip čia padarius portretas
jei geriau įsižiūrėtum tai pamatytum, kad ten jau seniai visi, arba didžiapėdis, arba meška, arba šiaip plėšrus organizmas.

Kaip čia padarius

Kaip čia padarius portretas
kad jos į Seimą kokio posėdžio metu užsuktų, apie gamtą, jos tvarką ir apsaugą pasišnekėtų

tiksliau apie jasaitį dar nebuvo pasakyta :

tiksliau apie jasaitį dar  nebuvo pasakyta : portretas
"Naglių gamtiniame rezervate aptikti didžiapėdžių meškų (Homo stultus) pėdsakai. Kaip praneša Kuršių nerijos nacionalinis parkas, ši rūšis yra gimininga protingajam žmogui (Homo sapiens), tačiau pasižymi žemu sąmoningumo lygiu, nepagarba gamtai ir aplinkiniams bei vadovaujasi posakiu „mano amžiui užteks, o po manęs nors ir tvanas“."
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių