Miškininkai iškėlė daugiau nei 8 tūkst. inkilų įvairiems paukščiams

  • Teksto dydis:

Valstybinių miškų urėdijos organizuotoje akcijoje penktadienį iškelta daugiau nei 8 tūkst. inkilų įvairiems paukščiams.

Inkilai kelti 26-iuose Valstybinių miškų urėdijos regioniniuose padaliniuose.

Akcijos „Paukščiai grįžta namo“ metu miškininkai taip pat papasakojo apie inkilų gamybą, jų svarbą ir miškininko profesiją. Joje dalyvavo švietimo įstaigos, bendruomenės, Jaunųjų miško bičiulių sambūrio nariai.

Ruošiantis pavasarį sugrįžtančių paukščių sezonui svarbu ne tik iškelti naujus namus sparnuočiams, bet ir išvalyti praėjusio sezono inkilus. 

Kaip rašoma urėdijos pranešime, kabinant inkilą ant tvirtos šakos svarbu parinkti tinkamą vietą su geru priskridimu. Tankmėje pakabintuose inkiluose labiau kaupiasi drėgmė, o iškėlus inkilą atviroje vietoje pietinėje pusėje dažnu atveju inkile gali būti per karšta. Inkilą svarbu pakabinti taip, kad jis laikytųsi stabiliai ir nesiūbuotų esant vėjui.

vmu.lt nuotr. 

„Ruošiantis pavasarį sugrįžtančių paukščių sezonui svarbu ne tik iškelti naujus namus sparnuočiams, bet ir išvalyti praėjusio sezono inkilus. Miško giesmininkai, tokie kaip įvairių rūšių zylės ar margasparnės musinukės inkile išperi vieną arba dvi vadas, todėl inkile paliekama sena lizdo medžiaga, kurią reikia išvalyti“, – nurodoma pranešime.

Valstybinių miškų urėdijos regioninių padalinių girininkijose kasmet išvaloma apie 7000 inkilų.

Dažniausiai inkilai keliami smulkiems paukščiams – varnėnams, įvairioms zylėms, musinukėms, paprastosioms raudonuodegėms.

Inkilai keliami ir retoms paukščių rūšims, pavyzdžiui, kukučiams, pelėdoms, žalvarniams, ir žinduoliams – miegapelėms bei šikšnosparniams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AR NE GRAŽU???? GRAŽU

AR NE GRAŽU???? GRAŽU portretas
Šis kolektyvas tikrai užaugs šaunus. Negali blogu elgesiu subręsti tie ,kurie moka mylėti ,džiaugtis gamta o ypač stebėti gamtą.. Jie natūraliai išmoks gyvenimo vertybių. Tėvynę , seses ir brolius ,tėvus ,mokytojus, vyresniuosius mylėti ,gerbti ir tuo pačiu patys gerbiami bus....

tadas

tadas portretas
kiek kiek misku iskirto?

Namai...

Namai... portretas
Šaunuoliai...Čiulbuonėliai džiaugsis , kad turi namus sau ir vaikučiams , kurie mus džiugins )))...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių