Pasidalijo šypseną keliančiu vaizdo įrašu: Bonapartas parodė, kaip reikia susiimti po švenčių

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sodas pasidalijo gyvūnų mylėtojų dėmesį patrauksiančiu vaizdo įrašu. 

„Zoologijos sodo gyventojas Bonapartas rodo puikų pavyzdį, kaip reikia susiimti po švenčių ir maitintis tik sveikai“, – rašoma po paviešintu vaizdo įrašu.

Skambant ramiai muzikai, iguana mėgaujasi žole, morkomis ir kopūstais.

Zoologijos sodas skelbė, kad spalio 26 d. iš Prancūzijos atvyko nauji gyventojai – septynerių metų raganosių iguanų (Cyclura cornuta) pora.

Lietuvos zoologijos sode šios rūšies gyvūnai apsigyveno pirmą kartą.

Atvykę nauji gyventojai vardų neturėjo, todėl gyvūnų prižiūrėtojai iguanoms davė tikrai prancūziškus vardus – Žozefina ir Bonapartas.

Pasak ankstesnių Žozefinos ir Bonaparto prižiūrėtojų, šie gyvūnai yra taikūs ir neagresyvūs. Iguanos prie naujų namų adaptavosi lengvai ir sklandžiai, stengiamasi išlaikyti tokį patį mitybos racioną, koks buvo joms skirtas Prancūzijoje. Salotos, špinatai, kiaulpienės ir kitos lapinės daržovės sudaro net 70 proc. šių gyvūnų raciono. Kur kas mažiau – apie 30 proc. mitybos raciono – vaisiai. Taip pat iguanos kartais paskanauja ir deserto – vabzdžių.

Raganosės iguanos – reti, saugomi gyvūnai. Šie gyvūnai įrašyti į Tarptautinę raudonąją knygą, o jų statusas gamtoje – pažeidžiami (CITES I (A). Raganosės iguanos paplitusios Ispanijoje, Karibų salose. Šie driežai daugiausiai aptinkami miško kirtimuose, sausuose miškuose, kuriems būdingos kalkakmenio pakrančių terasos ir žemyninėse žemumose esančios akmeninės buveinės. Tai dieninių driežų rūšis, mėgstanti leisti laiką uolingose atvirose vietose, kuriose nedaug augmenijos. Minta lapais, gėlėmis, uogomis ir įvairiais vaisiais. Raganosės iguanos gali padėti apie 30 kiaušinių. Užauga iki 136 cm, sveria nuo 4,5 kg iki 9 kg. Gyvena apie 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
grazuoliai ropliukai, bukite sveiki
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių