Priminimas: nepamirškite paženklinti gyvūnų

  • Teksto dydis:

Gyventojai nuo šiol privalo paženklinti ir užregistruoti savo šunis, kates ir šeškus, kad šalyje mažėtų beglobių augintinių. Kur tai galima padaryti ir kiek kainuoja?

Specialiai sukurtoje svetainėje pazenklinkmane.lt šunų, kačių ir šeškų šeimininkai gali lengvai sužinoti, kas šalia jų ženklina ir registruoja gyvūnus ir kiek tai kainuoja.

Augintinių ženklinimo ir registravimo kainos skirtingose savivaldybėse svyruoja nuo 10 iki 40 eurų. Šias procedūras atlikti gali ne tik privatūs veterinarijos gydytojai, bet ir specialius mokymus baigę asmenys.

Ženklinimas be registracijos Gyvūnų augintinių registre neturėtų prasmės, tad šios dvi procedūros visuomet atliekamos kartu, o jų kaina priklauso ir nuo vietovės, kurioje paslaugas teikia privatus veterinarijos gydytojas ar ženklintojas.

Pavyzdžiui, sostinėje jos siekia nuo 18 iki 30 eurų, Kaune – nuo 12 iki 40 eurų, o štai Panevėžyje tai galima padaryti už 10–20 eurų sumą. Tikėtina, kad dėl padidėjusios konkurencijos – leidus ženklinti augintinius specialius mokymus baigusiems asmenims, šių nesudėtingų procedūrų kaina mažės.

Vienos mikroschemos kaina siekia nuo 1,88 iki 3,90 euro ir priklauso nuo įsigyjamų mikroschemų kiekio. Prie mikroschemos kainos prisideda ženklinimo ir duomenų teikimo paslaugos kaina. Prisijungimas prie Gyvūnų augintinių registro gyvūnų augintinių duomenims teikti yra nemokamas.

Šunų, kačių ir šeškų šeimininkai, dar nepaženklinę savo augintinių, turi iki kitų metų gegužės 1 d. pasirūpinti, kad gyvūnai būtų paženklinti ir užregistruoti Gyvūnų augintinių registre, o jeigu augintinius perduoda (pvz., parduoda, dovanoja) kitiems savininkams, turi pasirūpinti atlikti šias procedūras iki gyvūnų perdavimo.

Augintinių ženklinimo ir registravimo kainos skirtingose savivaldybėse svyruoja nuo 10 iki 40 eurų.

Be to, socialiai remtiniems gyventojams šios išlaidos gali būti kompensuojamos.

Žemės ūkio ministerija parengė tvarką, pagal kurią asmenų, gaunančių socialinę pašalpą, laikomų kačių, šunų ir šeškų privalomo ženklinimo ir registravimo išlaidos bus kompensuojamos valstybės biudžeto lėšomis. Šis siūlymas šiuo metu derinamas su Vyriausybe ir įsigalios jai pritarus.

Vienam gyventojui, gaunančiam socialinę pašalpą, galėtų būti kompensuojama ne daugiau kaip už trijų gyvūnų augintinių (šunų, kačių arba šeškų) ženklinimą.

Kompensacijos suma už vieno gyvūno ženklinimą ir registravimą negalėtų viršyti 15 eurų.


Šiame straipsnyje: Gyvūnaigyvūnų ženklinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Idiotų šaika pinigų prisigrobti iš žmonių....kam visa tai...

Idiotų šaika pinigų prisigrobti iš žmonių....kam visa tai... portretas
Kam ženklinti jeigu įstatymas negalioja.....kokia gali būti prievarta......

Jonas

Jonas portretas
Neženklinau ir nesiruošiu,mano šunelis po gatves palaidas nebėgioja,išmesti jo irgi nesiruošiu,nes jis yra pilnateisis šeimos narys,tegu ženklin tie kas laiko šunis palaidus.Kambarinius šuniukus imsim ženklinti paskui vaikus pradėsim,man atrodo kad užtenka plėšti žmones,nežinot iš kur paimti pinigų į tą sumautą biudžetą-mažiau taškykit į visokius abejotinus projektus tai ir turėsit,dar ir skurstantiems liks,visai baigiat nusivadovauti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių