„Huawei Mate 50 Pro“ apžvalga: nuo geriausios kameros rinkoje iki išskirtinio dizaino

  • Teksto dydis:

Kasmet išmaniųjų telefonų entuziastai ir jiems prijaučiantys smalsiai stebi rinką ir nekantriai laukia kiekvieno flagmano. „Huawei“ telefonai šiame kontekste – ypač laukiami ir intriguoja, nes tai gamintojas, kuris naujuose išmaniųjų modeliuose niekada neapsiriboja vien kosmetiniais pakeitimais. Taigi, dabar rankose laikomas „Huawei Mate 50 Pro“ yra šiųmetis kompanijos pasididžiavimas. Kuo jis išskirtinis bei kokiems vartotojams šis išmanusis patiks labiausiai?

Jokia naujiena, kad „Huawei“ telefonai, o ypatingai „Mate“ serijos flagmanai, ne tik pasižymi, bet ir stebina savo fotografijos galimybėmis. „Mate“ serijos dešimtmečiui skirtas išmanusis „Huawei Mate 50 Pro“ taip pat ketina užsidėti geriausiai fotografuojančio šių metų telefono karūną. Todėl jei neįsivaizduojate savo išmaniojo be geriausios kameros ar fotografavimo galimybių rinkoje – galite manyti, kad naują telefoną jau suradote. Kita vertus, „Huawei“ inžinieriai paplušėjo praktiškai prie kiekvienos „Mate 50 Pro“ sudedamosios: jis pribloškia ne tik fotografijos galimybėmis, bet ir našumu, inovatyviomis technologijomis, atmintimi, ilgai laikančia baterija bei atsparumu išorės veiksniams. Bet apie viską paeiliui:

Jūsų dėmesiui – trys nugarėlės kameros

Testuojant „Huawei“ telefonus visuomet stebina ne tik jų technologinės galimybės, bet ir pasirinkti dizaino sprendimai. Pavyzdžiui, išmaniojo „Huawei Mate 50 Pro“ nugarėlėje objektyviai išdėstyti ne kampe ar šone, kaip dažnai įprasta, bet pačiame viduryje. Pirmiausiai tai vartotojui pasitarnauja iš funkcinės pusės – šitaip kur kas lengviau fotografuoti ir nebereikia jaudintis dėl į kadrą įkyriai patenkančių pirštų. Kita tokio objektyvų išdėstymo nauda – skonio reikalas, bet žiūrint iš dizaino pusės toks išdėstymas tikrai krenta į akį ir atrodo gerai. Be to, pačioms kameroms suteikiama daugiau reikšmės bei svorio, o tikrai yra dėl ko, nes visos telefono nugarėlės kameros tikrai stebina:

Įmonės nuotr.

1. 50 megapikselių jutiklis bei 24 mm f/1,4–4 objektyvas, kuriais gali pasigirti pagrindinė kamera su fiziškai reguliuojama diafragma (pastarasis sprendimas naudojamas pirmą kartą rinkoje);

2. 13 megapikselių jutiklį ir 13 mm f/2,2 plataus kampo objektyvą turinti kamera;

3. 64 megapikselių jutiklis ir 90 mm židinio nuotolio ir f/3,5 šviesumo teleobjektyvas, kuriais stebina kamera su 3x optiniu priartinimu.

Privalu išskirti, kad visos šios trys kameros turi stebėtinai gerai veikiantį automatinį fokusavimą „Dual Pixel“, o pagrindinė kamera ir teleobjektyvas džiugina optiniu stabilizatoriumi. Akivaizdu, kad gamintojas aprūpina būsimą vartotoją tokiu kamerų bei jų galimybių skaičiumi, kad, tikėtina, visko net neišnaudosite. Kita vertus, su šiuo kamerų rinkiniu galima fotografuoti tiek panoramas, tiek ryškius portretus, tiek labai toli esančius objektus ir kokybė visais atvejais bus maksimaliai gera. Maža to, labai stebina „Huawei“ vaizdo apdorojimo sistemų lygis – programinė įranga, leidžianti redaguoti kameros, galerijos turinį ir nuotraukas yra aukščiausio lygio. Šio telefono dirbtinis intelektas nuotraukas tiek patobulins, tiek sutvarkys, todėl jums nebereikės jaudintis dėl nuolatinio rankinio redagavimo.

Šį kartą stebina ne tik nuotraukų, bet ir telefono siūlomas vaizdo įrašų redagavimas. Galimybės čia itin plačios: galime savo turinį karpyti, naudoti sulėtinimo ar kitus efektus, pasitelkti animaciją, šiuolaikinius perėjimus, uždėti tekstus ar norimą garso takelį. Tai iš esmės yra toks įrankis, kuris leis pilnai paruošti vaizdo įrašą publikavimui ir jums net nebereikės soc. tinklų, pavyzdžiui, „TikTok“ siūlomų galimybių. Programėlė „Petal Clip“, esanti telefone, padės jūsų vaizdo įrašą padaryti ne tik šiuolaikiškesniu, bet ir išskirtiniu, o tokios vaizdo įrašų redagavimo galimybės išmaniuosiuose telefonuose šiandien vis dar yra prabanga.

Rimtas iššūkis profesionaliems fotoaparatams

„Huawei Mate 50 Pro“ išskirtinumas, kuris jau gana plačiai aptarinėjamas rinkoje – reguliuojama objektyvo diafragma. Tai – ne tik rimta naujovė, bet ir iššūkis profesionaliems fotoaparatams, nes išmanūs telefonai to iki šiol neturėjo. Ką mums pasiūlo naujasis telefonas? Pirmiausiai, realią, tikrą fizinę diafragmą, kurios veikimas nesiskiria nuo profesionalių fotoaparatų. Diafragmos reguliavimo diapazonas – f/1,4 – f/4, reguliavimo žingsnių skaičius – 10 (f/1,4, f/1,6, f/1,8, f/2, f/2,2, f/2,5, f/2,8, f/3,2, f/3,5, f/4).

Įmonės nuotr.

Jeigu kada nors turėjote ambicijų išbandyti profesionalią fotografiją – naujasis „Huawei“ telefonas jums praktiškai leidžia tai padaryti be jokių papildomų kaštų. Pavyzdžiui, pasirinkus rankinį diafragmos reguliavimo režimą, galima stambiu planu fotografuoti įvairius daiktus, meno kūrinius ar kitus objektus. Nuotraukos, kurias išgausite, tikrai jus nustebins. Taip pat, reguliuojant diafragmą, jau patys nustatome ryškumo gylį, pasirenkame, kas turi būti pirmame plane, o kas – išplaukę ar susilieję. Tiesa, fono suliejimas gali būti ir automatinis, o tai daugeliu atveju taip pat palieka gerą įspūdį, tad gražiai išsiliejusią nuotrauką, telefono dėka, galima padaryti ir kur kas greičiau ar skubant.

Kuo ypatinga sistema XMAGE?

Panašu, kad „Huawei“ verčia dar vieną visiškai naują technologinį lapą ir pristato savo patentuotą XMAGE sistemą. Ši sistema apima viską, kas susiję su fotografija ar filmavimu: kamerų darbas, objektyvų pasirinkimas, vaizdo apdorojimas. Kai atrodo, kad šioje srityje išmanieji telefonai niekuo nebenustebins, „Huawei“ su kiekviena karta ant stalo padeda ką nors naujo. Taigi, nuo šiol pats vartotojas sprendžia, kaip atrodo jo nuotraukos. Programėlėje renkamės iš 3 skirtingų vaizdo apdorojimo režimų: „originalus“, „vaizdingas“ ir „ryškus“. Rekomenduoju vienodai dėmesio skirti visiems režimams, nes tik taip atrasite savo mėgstamiausią: vienas pasiūlys ryškesnius kontrastus, labiau subalansuotą šviesą, kitas – geresnį rezultatą fotografuojant esant prastesniam apšvietimui. Taigi, paeiliui naudojant visus tris režimus jūs tikrai atrasite norimą balansą. Svarbu ir tai, kad XMAGE funkcijos suderinamos su daugeliu tiek fotografavimo, tiek filmavimo režimų.

Noriu išskirti bei paminėti dar dvi telefono funkcijas – „SuperStorage“ ir „SuperHub“. Funkcija „SuperStorage“ išmaniai suspaudžia vaizdo failus ar nuotraukas ir tokiu būdu jūsų telefone bus gerokai daugiau vietos. Tokios funkcijos išties pasigendu kituose telefonuose, nes dažnai filmuojant, fotografuojant bei dalinantis vaizdo įrašais su draugais, vieta telefone greitai „ištirpsta“, o „SuperStorage“ šį galvos skausmą lengvai nuima. Beje, „SuperStorage“ visai nesumažina ar nepakeičia nuotraukų ar failų kokybės. Tuo metu funkcija „SuperHub“ leidžia patogiai redaguoti grafinius ir tekstinius failus vienu metu, todėl pravers dirbantiems su tokiu turiniu.

Galiausiai, rašant apie naujojo „Huawei“ telefono kamerų galimybes būtų nuodėmė nepaminėti naktinio fotografavimo. Tikriausiai nenuostabu ir tai, kad gamintojai sugebėjo dar labiau pasitempti ir „Mate 50 Pro“ su savimi į rinką atsineša naujovių. Pats fotografavimo procesas gana įprastas – reikia kelias sekundes telefoną fotografuojant palaikyti ramiai, o tuo metu pagrindinis ir plačiakampis moduliai automatiškai sukuria vaizdus. Bet telefonas labiausiai nustebina tuo, kad fotografuojant naktiniu režimu mes galime patys reguliuoti jautrumą ir ekspozicijos laiką. Filmuoti irgi galima automatiniu režimu arba „Pro“ režimu. Maksimali raiška – 4K, greitis – 60 kadrų per sekundę, tačiau tiems, kam užtenka ir „Full HD“ raiškos, telefonas pasiūlys patobulintą vaizdo stabilizavimo režimą. Todėl jeigu ieškote telefono, kuris iš tikrųjų pasiūlytų kažką naujo fotografijos ir filmavimo srityse – „Huawei Mate 50 Pro“ yra būtent tai.

Solidus procesorius, stebinanti baterija

„Mate 50 Pro“ yra pirmasis kompanijos išmanusis telefonas, kuriame naudojamas 8 branduolių „Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1“ procesorius. Šiam procesoriui šiuo metu rinkoje nėra lygių. Juodos spalvos telefono versija turi 8 GB operatyviosios ir 256 GB pastoviosios atminties, o visiškai išskirtinis oranžinės spalvos modelis pasiūlė net 512 GB pastoviosios atminties. Telefone yra ir atskiras „Adreno 730“ grafikos lustas, už dirbtinio intelekto darbą atsakingas „Qualcomm AI Engine“ procesorius.

Įmonės nuotr.

Kalbant apie našumą, naujasis „Mate 50 Pro“ veikia be priekaištų. Lengva pastebėti, kad šis įrenginys yra itin gerai optimizuotas, veikia stabiliai, o sparta – stebinanti. Tiesa, dar labiau nustebina tai, kiek ilgai laiko telefono baterija. Telefonas atkeliauja su didelės talpos 4700 mAh baterija ir tiek itin sparčiu laidiniu (66 W galios), tiek belaidžiu (50 W galios) įkrovimu. Net intensyviai naudojantis telefonu – žaidžiant žaidimus, žiūrint vaizdo įrašus ir net aktyviai naudojant ekrano ryškumą, bateriją net per parą išnaudosite sunkiai. „Huawei Mate 50 Pro“ telefone įdiegta naujausia „SuperCharge“ technologija užtikrina didesnį įkrovimo efektyvumą. Pavyzdžiui, su įkrovikliu įrenginys po 15 minučių baterijos įkrovimo įkraunamas beveik 50 proc., po 35 minučių – 86 proc., o visiškai įkraunamas – per 45 minutes. Ar tai didelis įkrovimo greitis? Sprendžiant iš savo patirties – tikrai taip ir būtų smagu, kad visi turimi bei naudojami įrenginiai būtų įkraunami per tokį trumpą laiką.

Ryškaus dizaino, pavydėtino atsparumo

Nors „Huawei Mate 50 Pro“ pateikiamas rinkai dviejų spalvų – juodos ir oranžinės, su dirbtinės odos nugarėle, daugiau dėmesio ir liaupsių norėtųsi skirti būtent pastarajam. Oranžinės spalvos nugarėlės apskritai nėra įprastas pasirinkimas išmaniųjų telefonų gretose, todėl jis lengvai išsiskiria iš aplinkos ir atkreipia į save dėmesį. Norintiems ar ieškantiems drąsaus, patrauklaus dizaino tai – stiprus papildomas taškas renkantis įrenginį. Kitas oranžinės dirbtinės odos nugarėlės aspektas džiugina dar labiau – naudojimosi patogumas. Kadangi nugarėlė nėra slidi, telefonas niekada neslys ir nekris iš rankų. Dirbtinės odos faktūra maloni liesti, be to – suteikia taip dažnai gamintojų pametamo solidumo jausmo. Galiausiai, turint telefoną su tokia nugarėlė mums nebereikia dėkliukų ar papildomų priedų – išmanųjį tiek patogu, tiek malonu naudoti tokį, koks jis sukurtas ir be baimės, kad telefonas iškris iš rankos.

Paliekant dizaino ir išvaizdos dalykus, oranžinė dirbtinės odos medžiaga yra ir itin atspari dilimui, nešvarumams, kurie lengvai pašalinami. Ant šios nugarėlės nepastebėsite ir erzinančių pirštų atspaudų. Galiausiai, oranžinė telefono versija atkeliauja su dar vienu „Huawei“ pasididžiavimu – sustiprintu, ekraną apsaugančiu „Kunlun Glass“ stiklu, kurio atsparumas dūžiams yra 10 kartų didesnis nei įprastų apsauginių stiklų. Įprastomis aplinkybėmis telefono nemėtome bei specialiai nedaužome, bet naudojantis juo kasdien – metant į kuprinę su raktais ar aštriakampiais daiktais „Mate 50 Pro“ ekranui nieko nenutiko. Taigi, ar kasdienio intensyvaus gyvenimo tempas ant ekrano palieka savo „randus“? Iš savo patirties galiu pasakyti, kad nei vieno!

Na ir pabaigai – apie ekraną. „Huawei Mate 50 Pro“ turi didelį 6,74 colio, 2616x1212 skiriamosios gebos OLED ekraną, kurio atsinaujinimo dažnis – 120 Hz, o spalvų gylis – 10 bitų. Šios specifikacijos daro įspūdį, bet džiugina ir kiti ekrano ypatumai: siauri rėmeliai, didelis kontrastas, itin sodrios spalvos. Dizaino prasme, ekrano išpildymas taip pat gerai apgalvotas. 13 megapikselių asmenukių kamera ir veido atpažinimo 3D skeneris glaudžiasi viršuje, šonuose – išlenkti kraštai. Viskas yra modernu, šiuolaikiška bei patrauklu.

Įmonės nuotr.

Verdiktas

Jei šio telefono dar neįtraukėte į savo pirkinių sąrašą – dabar pats metas tai padaryti. Nesvarbu, ar telefono ieškote asmeniškai sau ar norite į dovanų dėžutes įdėti artimiesiems – priežasčių tai padaryti tikrai ne viena. Apibendrinant dar kartą išskirti norisi telefono fotografavimo bei filmavimo galimybes – antro tokius objektyvus turinčio telefono tiesiog nerastume, o reguliuojama 10-ies padėčių kameros diafragma apskritai yra analogų neturinti naujovė. Taigi, jei žinote, kad telefono fotografuojate ar filmuojate beveik kasdien – jūsų pasirinkimai šiandienėje išmaniųjų telefonų rinkoje beveik suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų ir naujasis „Huawei“ flagmanas – neabejotinai tarp jų. Taip pat sunku surasti telefoną, kuris turėtų geresnę bateriją (žinant visą išmaniojo funkcionalumą) bei jos įkrovimo greitį. Galiausiai, „Mate 50 Pro“ yra telefonas, kuris išsiskiria savo dizainu – oranžinė spalva yra drąsi, bet tuo pat metu puikiai dera su dirbtinės odos, neslidžia nugarėle, suteikia solidumo bei išskirtinumo jausmą. Apibendrinant, tai telefonas tiems, kurie nebijo išsiskirti, ieško ko nors naujo, ryškaus, funkcionalaus ir visada svajojo išbandyti, ką reiškia būti profesionaliu fotografu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> jo

> jo portretas
taip veikia, bet google softas susiinstaliuoja per trečių šalių programų saugyklas, o kokį šlamštą sekimo jie ten prideda nesužinosi, be to, pastoviai su kiekvienos programos atidarymu turi privalomai peržiūrėti 5s reklamą. Vienu žodžiu su huawejum nėra saugu, ne dėl kinijos sekimo, bet dėl fishingo ir spamo iš neaiškių priinstaliuotų programėlių. aš asmeniškai bankininkyste tokiu telefonu neužsiimčiau. Geriau pamokėti daugiau ir iphoną 14 nusipirkti, jo kamera atsilieka pagal dxo tik keliais balais nuo p50, bet būsiu saugus su pinigų pervedimais, juolab, kad iphonas net tarpinių serverių tokiems dalykams nenaudoja kaip androidas.

jo

jo portretas
o as turiu, labai geras telefonas. ir google ten veikia ;)

> aš

> aš portretas
tai pirk laidinį telefoną, jis dar patikimesnis ir atlasą naudok: ko vargsti?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių