Kas bendro tarp naujų išmaniųjų telefonų ir šviečiančių smilgų?

  • Teksto dydis:

Išmaniųjų telefonų fotografavimo galimybės prisidėjo prie to, kad daugelis mūsų jau pamiršo, kada paskutinį kartą savo rankose laikė skaitmeninį fotoaparatą ar kamerą. Išmaniųjų įrenginių kūrėjai primena, jog fotografijos telefonuose progresas tikrai nesustojo, o inovatyvūs sprendimai ir toliau stebina. Naujų išmaniųjų telefonų pažangą atskleidė ir unikalus menininkų „Lightforms“ šviesų instaliacijos pristatymas, įvykęs sausio 25 d. sostinėje, meno galerijoje „TSEKH“. Kaip atrodo išmaniuoju telefonu nufotografuotas menas?

Išmaniųjų telefonų fotografijos ateitis ir toliau išlieka intriguojančiu klausimu, vertu atskiro dėmesio. Būtent todėl technologijų kompanija „Huawei“, bendradarbiaudama su šviesos meno studija „Lightforms“, pristatė moderniausių telefonų kameras išbandyti kviečiančią šviesų instaliaciją. Renginio metu Lietuvoje pristatyti ir naujieji „Huawei P50“ serijos telefonai.

Pasak „Lightforms“ studijos vadovo Lino Kutavičiaus, šviesos meno instaliacijos „Smilga“ idėja gimė iš nuoseklaus eksperimentavimo bei naujų technologijų pritaikymo, ieškant originaliausių sprendimų.

„Nors gali pasirodyti, kad „Smilga“ yra tik šviestuvai, tačiau iš tiesų tai yra tvirti stiklo pluošto vamzdžiai, pripildyti šviesos. „Smilgos“ šviestuvai yra ne tik konceptualūs, bet ir technologiškai pažangūs: universalūs, tvirti, juos galima įvairiai išdėstyti, pritaikyti prie savitos kūrybinės vizijos. Džiaugiamės galėdami savo kūryba įprasminti ir mus visus įtraukiančią technologinę pažangą, be kurios neįsivaizduojamas nei šiuolaikinis gyvenimo būdas, nei modernusis menas“, – pasakoja L. Kutavičius.

Šiandien, pasak L. Kutavičiaus, technologijų ir meno dermė yra kaip niekad ryški, o savo kūrybą perteikti galime ir su mums visiems prieinamais įrankiais, pavyzdžiui, išmaniaisiais telefonais.

Kaip pasakoja „Huawei“ vartotojų verslo grupės vadovas Baltijos šalyse Ding Cheng, išmaniųjų technologijų galimybės tik auga, o tai įvertina ir vartotojai.

„Šiandien matome, kad „Huawei“ kuriami inovatyvūs sprendimai ir toliau išlieka vertinami įvairiuose pasaulio regionuose. Šiuo metu mūsų išmaniaisiais įrenginiais aktyviai naudojasi daugiau nei 730 mln. vartotojų ir net 550 mln. jų yra aktyvūs „Huawei“ programėlių parduotuvės „AppGallery“ naudotojai kiekvieną mėnesį. Tai yra išties svarbu, nes platesnis pripažinimas suteikia mums pasitikėjimo savimi bei leidžia ir toliau įgyvendinti savo viziją – kurti išmanius sprendimus, leidžiančius gyventi moderniau ir patogiau“, – teigia Ding Cheng. 

Renginyje pristatyti naujieji kompanijos išmanieji telefonai – tai „Huawei P50 Pro“ ir „Huawei P50 Pocket“. Kaip teigia „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė, moderniausius bendrovės išmaniuosius telefonus išskiria tiek pažangi fotografavimo kamera, tiek ir patogios naudojimosi patirtys.

„Vienas pagrindinių aspektų, skiriančių naujausius telefonus nuo senesnių – ryški pažanga. Pavyzdžiui, šiuolaikiniai išmanieji telefonai leidžia ypač raiškiai nufotografuoti išskirtinius momentus naudojant ne vieną modernią fotografavimo funkciją. Taip pat atskiro paminėjimo vertos išmanios priartinimo ar ypač plataus kampo galimybės, leidžiančios išgauti kokybišką vaizdą nepriklausomai nuo fotografuojamo atstumo. Be to, raiškias nuotraukas fiksuojame net ir staigių judesių metu ar visiškoje tamsoje. Visgi modernūs išmanieji telefonai gali pasiūlyti ir dar daugiau: galingą procesorių, kokybišką ekraną, tvarią bateriją ir sklandų veikimą. Tad renginyje pristatyti išmanieji telefonai įgyvendina ne tik tai, ko iš jų tikimąsi, bet ir paryškina svarbų technologinį progresą“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Išmaniojo telefono „Huawei P50 Pro“ prekyba Lietuvoje prasidės vasario pradžioje, o „Huawei P50 Pocket“ – kiek vėliau šiemet.

Šviesos instaliacijos „Smilga“ kūrybinę komandą sudaro: instaliacijos autorius Linas Kutavičius, šviesos valdymas – Justas Butkus, atlikėjas Konstantin Kosovec ir stilistė Julija Frodina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas zurnalistui

tadas zurnalistui portretas
atsakysiu i klausima antrasteje - nieko bendro, visiskai nieko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių