Maskva: didžioji dalis pirmojo filmo orbitoje jau nufilmuota

Pirmąjį vaidybinį filmą orbitoje kurianti grupė jau nufilmavo didžiąją dalį medžiagos Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS), ketvirtadienį pranešė Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“.

„65-oji ilgalaikė ekspedicija tęsia darbą Tarptautinėje kosminėje stotyje. Didžioji dalis būsimo filmo „Iššūkis“ (Vyzov) medžiagos jau nufilmuota, vykdant mokslinį ir edukacinį projektą“, – nurodoma „Roskosmos“ pranešime.

Ten pat pažymima, kad spalio 5 dieną erdvėlaiviu „Sojuz“ į TKS atvykusi įgula – aktorė Julija Peresild, režisierius Klimas Šipenka ir kosmonautas Antonas Škaplerovas – aktyviai ruošiasi sekmadienį planuojamam grįžimui į Žemę.

„Roskosmos“ kosmonautas Olegas Novickis, taip pat kosminio skrydžio dalyviai Klimas Šipenka ir Julija Peresild apžiūrėjo skafandrus „Sokol KV-2“, patikrino borto dokumentaciją, taip pat tęsia į Žemę grąžinamų krovinių papildomą krovimą“, – informavo kosmoso agentūra.

Preliminariai duomenimis, pilotuojamas erdvėlaivis nuo TKS atsijungs 4 val. 14 min. (Maskvos ir Lietuvos) laiku, o kapsulė nusileis už 146 km į pietryčius nuo Žezkazgano miesto Kazachstane.

„Roskosmos“ atskleidė, kad filmo, kurio darbinis rusiškas pavadinimas taip pat gali būti verčiamas kaip „Iškvietimas“,  siužetas vaizduoja jauną chirurgę, dėl dramatiškų aplinkybių siunčiamą į TKS gelbėti kosmonauto.

Jei iniciatyva bus sėkminga, rusų įgula pralenks Holivudo projektą, apie kurį anksčiau šiais metais paskelbė filmo „Neįmanoma misija“ (Mission: Impossible) žvaigždė Tomas Cruise'as (Tomas Kruzas) kartu su NASA ir Elono Musko (Ilono Masko) bendrove „SpaceX“.

Misija surengta iššūkių kupinu metu Rusijos kosmoso pramonei: jai sunkiai sekasi užsitikrinti valstybės finansavimą, nes Kremlius pirmenybę teikia karinėms išlaidoms.

Palyginti su sovietmečiu, kai Maskva paleido pirmąjį palydovą „Sputnik“ ir į kosmosą pasiuntė pirmąjį žmogų Jurijų Gagariną, Rusija šiuo metu ne taip sėkmingai diegia naujoves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Persiladas

Persiladas portretas
Ne “iškvietimas”, o “iššūkis”…
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių