- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šiltą vasaros popietę nieko nėra geriau nei gaivinantis ledų kokteilis. Be to, šį gėrimą paprasta pasigaminti namuose: tereikia ledų, pieno, sezoninių vaisių, uogų ar kitų mėgstamų priedų, o ieškantiems įmantresnių skonių gaminant ledų kokteilius lengva ir improvizuoti.
Puiki alternatyva – pieno pakaitalai
Duomenys rodo, kad bendrai per tris vasaros mėnesius ledų parduodama net penkis kartus daugiau nei gruodžio–vasario mėnesiais.
Kokteilius gaminti galima ir su augaliniais gėrimais, pagamintais iš avižų, ryžių, migdolų ar sojų. Dažniausiai gaminant ledų kokteilius naudojamas migdolų, tačiau jiems paruošti puikiai tinka ir ryžių ar avižų gėrimai. Be to, augalinius gėrimus galima derinti ir su bananais, kitais mėgstamais vaisiais, įvairiausiomis uogomis ar uogienėmis, sirupais.
Svarbi ledų kokybė
Nors ledų kokteilį namuose pasigaminti yra pakankamai paprasta – pritaikius kelias šio gėrimo gaminimo taisykles, kokteilis įgaus ne tik sodresnį skonį, bet ir kremiškesnę tekstūrą.
Jeigu norite, kad ledų kokteilis būtų ypač šaltas ir gaivinantis, prieš pildami kokteilį į stiklinę bent 30 minučių ją pašaldykite šaldiklyje. Tokiu būdu į kokteilį neprireiks dėti papildomų ledukų. Dar vienas patarimas – prieš supilant ledus į maišytuvą, leiskite jiems kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje. Taip ledų kokteilis įgaus kreminę tekstūrą. Į kokteilių maišytuvą nereikėtų pilti ir ledo kubelių. Geriau pirmiausia kokteilį išplakti ir tik tuomet į jį įdėti kelis kubelius ledo, taip kokteilis netaps vandeningas.
Norint, kad galutinis ledų kokteilio rezultatas būtų sodraus skonio, reikėtų rinktis iš aukščiausios rūšies ingredientų pagamintus ledus. Geriausia, kad jie būtų kuo natūralesnės sudėties, pagaminti iš natūralios grietinėlės. Net ir gaminant paties įvairiausio skonio: šokolado, ar uogų, kokteilius, geriausia yra rinktis vanilinius ledus. Šios rūšies ledai, sumaišius juos su mėgstamais produktais, praturtins kokteilį nepaprastu skoniu, be to, vaniliniai ledai dažniausiai būna ne tokie saldūs, kaip karameliniai ar šokoladiniai.
Kreminis ledų kokteilis su bananais
Jums reikės:
• 3 kaušelių vanilinių ledų
• ½ puodelio pieno
• 1 vnt. banano
• Plaktos grietinėlės
• Cinaminio cukraus
Gaminimas:
Į maišytuvą sudėkite ledus, supilkite pieną, suberkite bananus ir viską suplakite iki kreminės konsistencijos. Supilkite masę į stiklinę, ant viršaus užpilkite plaktos grietinėlės ir apiberkite cinamoniniu cukrumi. Mėgaukitės iš karto.
Ledų kokteilis su braškėmis
Jums reikės:
• 1½ puodelio šviežių braškių
• 1 puodelio vanilinių ledų
• ½ puodelio pieno
• Plaktos grietinėlės
Gaminimas:
Į maišytuvą sudėkite braškes, vanilinius ledus ir įpilkite pieno. Viską suplakite iki vientisos masės. Kokteilį supilkite į stiklinę ir pagardinkite plakta grietinėle. Skanaukite iš karto.
Ledų kokteilis su kokoso drožlėmis ir ananasais
Jums reikės:
• 2 ½ puodelių vanilinių ledų
• 200 g smulkintų ananasų sultyse
• ¼ puodelio kokosų pieno
• ¼ puodelio kokosų kremo
• Smulkintų, saldintų kokosų dribsnių
• Plaktos grietinėlės
• Vyšnių
Gaminame:
Į nedidelę lėkštę įdėkite maždaug du valgomuosius šaukštus kokosų kremo, o į kitą dubenėlį – kokosų dribsnių. Stiklinės kraštus pamerkite į kokosų kremą ir vėliau į dribsnius, kad šie gražiai pasidengtų. Į maišytuvą sudėkite ledus, suberkite ananasus, supilkite kokosų pieną bei likusią kokosų grietinėlę. Plakite iki vientisos masės. Viską supilkite į papuoštas stiklines, ant viršaus užplikite grietinėlės ir uždėkite vyšnių. Skanaus!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...