Nori – gali atrasti: tofinienė

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Tofinienė

Fantastiškai gardi tofu „kiaušinienė“, idealiai tinkanti pusryčiams.

Jums reikės (1–2 porcijoms):

• 150 g kietojo tofu

•  2 skiltelių česnako

•  1 pomidoro

•  1 poro (baltoji dalis)

•  30-50 g cukinijos

•  1 v.š. sojų padažo

•  ¼ a.š. malto kumino

•  ¼ a.š. maltos kalendros

•  ¼ a.š. maltos ciberžolės

•  Petražolių

•  Žiupsnis juodosios druskos „Kala Namak“ (nebūtinai, bet suteikia patiekalui kiaušinio skonio bei kvapo)

•  Juodųjų pipirų pagal skonį

•  Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

1. Sulaužome tofu nedideliais gabaliukais.

2. Pomidorą ir cukiniją supjaustome.

3. Petražoles sukapojame.

4. Česnako skilteles smulkiai supjaustome.

5. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Beriame česnaką, svogūną, cukiniją ir maišant kepame 2-3 minutes.

6. Dedame pomidorus ir kepame dar 2-3 minutes.

7. Beriame tofu, įpilame sojos padažo, pagardiname prieskoniais ir viską gerai permaišome. Kepame 5 minutes.

8. Pagardiname petražolėmis, permaišome ir tiekiame.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cha! invaziniai yra tik dedulio lukoshiaus imesti juodieji emigrantai ....Jumoras ,zinoma...

Svečias

Svečias portretas
Man labiau patinka lietuviškas omletukas, be invazinių pagardų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių