R. Šilenskienė: ieškokime ne dietų, o mums tinkamos mitybos

Grįžti į straipsnį

babulyte,

babulyte, portretas
Isveikata gamintojai neziuri,tik kad ilgiau issilaikytu ir kuo daugiau,tik biznis visiems rupi,viena kalba kitka daro,norit sveikai valgyti gaminkit namuose,is savo darzo,arba is kaimieciu, vo tep,

Tomas

Tomas portretas
Nueini į Rimi ko nors nusipirkti: vien cukrus, gliukozė, aspartamas, glutomatai, milijonas stabilizatorių/integratorių/stiprintojų/tirštintojų. Ten sveiko maisto beveik nėra. Maximoje - tas pats liūdesys - ne maistas bet nuodai.

Gija

Gija portretas
Tokia didelė "patarėja " mitybos žinovė o visi savi,artimi žmonės ligoniai.Ar gali toks žmogaus kam patarinėti ,didelis klaustukas ????Jeigu ji dukros nesugebėjo užauginti sveikos,Manau patarimų dalinti kitiem neturėtų. Pirmiausia kiekvienas žmogus yra skirtingas ,gali ne naudotis patarimais o tik atsirinkti juos.Tiek daug patarėjų atsirado kad paklausius jų tiketi negalima.Pažiūrėkite maisto gamybos mokintojai,kas netingi tad terlioja maistą ,aš iš tokių terliotoju net neparagauciau to maisto. Nei vienas virėjas nėra geras virėjas jeigu gamindamas maistą nežiūri koks tas maistas ,ar jis sveikai uzaugintas.Citrinų ir apelsinų , bet kokia žievelė yra nuodinga ,jeigu ji yra purškiama auginant vaisiu ar daržove.Ir jeigu tik įmanoma nulupti,nupjauti ją ta reikia pašalinti gaminant maistą. Reklamuoja i pyragus dėti ją,baisu ,sugadina žievele visą produktą.Nenoriu daugiau rašyti ,bet baisu kaip vadinasi garsūs ir negarsus maisto gaminimo reklamuose i maistą deda nuodingus ingrudentus.

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių