2021-ieji – žmonių fantazijos metai: nuo besisukančio namo iki ore sklandančios pėsčiųjų perėjos

  • Teksto dydis:

Praėję metai, kad ir kupini iššūkių, buvo pilni neišsenkančios žmonių fantazijos bei išradingumo, praneša LNK.

Namą, kurio langus galima lengvai atsukti į bet kurią pusę, pastatė serbas iš Bosnijos – jį įkvėpė meilė savo žmonai. Kai jis statė savo šeimai įprastą namą, žmona paprašė, kad miegamojo langai būtų į rytus, kad saulė ją žadintų. Bet tada svetainė gavosi ne toje pusėje.

„Po kurio laiko ji pradėjo skųstis, kad svetainė yra į priešingą pusę nuo kelio ir ji nemato, kas ateina į kiemą. Todėl užsimanė perkelti svetainę į tą pusę, kur kelias – teko išgriauti sieną tarp miegamųjų ir paversti juos svetaine. Tam reikėjo perkelti visą elektros instaliaciją. Darbo buvo tikrai daug, bet padariau tai, ko ji paprašė“, – pasakojo besisukančio namo statytojas Vojin Kusic.

Galiausiai, nagingasis serbas nusprendė radikaliai išspręsti problemą dėl to, į kurią pusę „žiūrės“ namo langai ir, panaudojęs senovinės karinės mašinos įrangą, pastatė namą, kurį galima lengvai pasukti į kurią tik nori pusę.

Stop kadras

Fantazijos ir sėkmės įkurti originalų verslą nepritrūko ir kepėjai Serafimai Krasnikovai iš Maskvos. Dabar ji kepa tikrai menišką duoną.

„Ėmiau, kartą, ir nupiešiau veidelį. Galvojau, kad nieko neišeis, o kai ištraukėme, pasirodo, kad ten toks klasiškas, besišypsantis „duoniuko portretėlis“. Taip viskas ir prasidėjo“, – savo istorija dalijosi „Breadportrait“ įkūrėja S. Krasnikova.

Serafimos kepalus su originaliais veidais graibstyte graibsto, nors jie kainuoja nuo trijų iki aštuonių eurų.

Stop kadras

Gerokai pelningesnį verslą sukūrė amerikiečių kompanija, ieškanti suakmenėjusių dinozaurų. Šis įspūdingas triceratopso skeletas – 66 mln. metų fosilija, pavadinta „Didžiuoju Džonu“, tapo aukciono Paryžiuje žvaigžde, kai buvo parduota už beveik septynis milijonus dolerių, nors pradinė kaina buvo tik pusantro.

Stop kadras

Labiau „ūkiško“ verslo idėjų pažėrė naujosios Zelandijos biologai. Panaudodami saldaus sirupo ir šaltos vandens čiurkšlės auklėjimo sistemą, jie išmokė karves šlapintis tam skirtame tualete.

„Su šiais galvijais surengėme apie penkiolika treniruočių – vidutiniškai apie 20-25 pasišlapinimus, ir jie jau visiškai išmokyti“, – sakė biologas Lindsay Matthews.

Per dieną karvė išpila iki 30 litrų šlapimo. Tai – gana agresyvus amoniakas, kiti azoto junginiai, ir jei juos pavyktų tvarkingai surinkti, gyvulių augintojai gautų didelę naudą.

Iš paprastesnių, bet ne mažiau veiksmingų, 2021-ųjų išradimų – daniška sklandanti ore pėsčiųjų perėja. Tokią iliuziją sudaro nuostabiai paprastas perėjos piešinio patobulinimas, ir visi, kurie lekia gatve, tikrai prie tokios perėjos pristabdo.

Stop kadras

Galiausiai, tiems, kurie norėtų pailsėti nuo įtempto gyvenimo ritmo, Honkonge siūloma penkias valandas trunkanti turistinė kelionė autobusu, kur pagrindinis keleivių tikslas – ramiai pasnausti. Priklausomai nuo krėslo patogumo, tai kainuoja nuo 38 iki 51 dolerio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tai pasekme to marmalo nuo kurio /stogas/ vaziuoja uztat priviso tiek daug durniu===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių