Į „Žalgirio“ areną atvyksta ne tik „Kalush Orchestra“: pasirodys ir garsūs Lietuvos atlikėjai

  • Teksto dydis:

Kitą ketvirtadienį, birželio 16 d., Kaune, „Žalgirio“ arenoje skambės daug geros kokybiškos muzikos. Į koncertą kviečiami atvykti ne tik mėgstantys profesionalią, šiuolaikišką, gyvai atliekamą muziką, bet ir neabejingi prieš agresiją kovojančiai Ukrainai ir jos žmonėms. Kartu su Europą pavergusia hiphopo grupe „Kalush Orchestra“ koncertuos ir garsūs bei numylėti Lietuvos atlikėjai bei grupės: viena ryškiausių hiphopo grupių Lietuvoje „Mad Money“, Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusi Monika Liu ir „8 kambarys“.

Grupės „Mad Money“ lyderis Gediminas Melnikas sakė, kad nė vienos abejonės dalyvauti šiame koncerte jiems nekilo.

„Dalyvaujame, nes, mūsų manymu, nė vienas žmogus negali būti abejingas tam, kas vyksta Ukrainoje kiekvieną dieną. Žmonės privalo išlikti vieningi ir palaikyti vieni kitus“, – teigė jis.

Grupės lyderio manymu, pagalba per muziką yra svarbi kaip ir bet kuri kita, nes esama situacija nepalieka abejingų ir kiekvienas prisideda tuo, kuo gali.

„Nors iki šiol neteko girdėti ukrainiečių kūrybos, bet palaikau visus, kuriančius muziką, kuri turi svorį. Nesu linkęs skirstyti muzikos pagal valstybes, labiau skirstau į tikrą muziką ir tą, kuri, mano manymu, nėra tikra. Nieko tikresnio už ukrainiečių muzikos nešamą viltį žmonių širdyse negali būti“, – įsitikinęs G. Melnikas.

„Mad Money“ vokalistas ir tekstų autorius sakė, kad ir jo paties dainos atspindi jo gyvenimą.

„Būna, kad tam tikrus dalykus hiperbolizuoji, bet viskas, apie ką dainuoju, yra išgyventa. Negaliu dainuoti apie tai, ko nebuvo“, – patikino jis.

Nieko tikresnio už ukrainiečių muzikos nešamą viltį žmonių širdyse negali būti.

Europoje abejingų nepalikusi grupė „Kalush Orchestra“ ir jų daina „Stefania“ atlikta derinant etninius motyvus su šiuolaikiniais garsais bei naudojant skirtingus liaudies instrumentus.

Savo mamą Stefaniją visoje Europoje išgarsinęs grupės lyderis Olegas Pyukas sakė, kad jo mama nesitikėjo tokios dainos. Ji, kaip ir visos savo vaikus mylinčios mamos, – nuoširdi ir visada palaikanti, kuri taip pat norėjo padaryti staigmeną ir jam – nepranešusi atvažiuoti į Turiną ir gyvai stebėti „Eurovizijos“ finalą. Tačiau šio sumanymo įgyvendinti nepavyko, nes paskutinę akimirką sušlubavo sveikata. Vis dėlto motiniškos paramos galia padėjo net ir esant pusantro tūkstančio kilometrų atstumui.

Iš pradžių mamai skirta daina šiandien tapo Ukrainos simboliu visoje Europoje.

Beje, Kalušo, kur gyvena grupės lyderio mama, konditeriai paruošė dar vieną staigmeną Stefanijai – vietos parduotuvėse pasirodė nauji sausainiai „Stefanija“. Tai tradiciniai naminiai kepiniai – sluoksniuotos tešlos su vyšnių ir serbentų uogiene.

Koncertas pavadinimu „Aš esu Ukraina“ turi kilnią misiją – tai ne tik geros muzikos, bet ir paramos išreiškimo Ukrainai koncertas. Pagalbos šiai šaliai nebus per daug, įsitikinęs renginį organizuojantis naujienų portalas „Delfi“, kuris net pusė visos už bilietus surinktos sumos skirs fondui „Aš esu Ukraina“, kurį įkūrė Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Koncerto organizatoriai kviečia nenustoti remti tų, kuriems reikia mūsų pagalbos, būti kartu su kasdien agresiją patiriančia šalimi ir jos žmonėmis. Kiekvieno mūsų palaikymas yra be galo svarbus, o vienybės ir draugystės išreiškimas per muziką yra dar stipresnis ir jautresnis.

Bilietus į koncertą įsigyti galite ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių