Kauniečiui menininkui – laurai už karantino inspiruotą kūrinį

  • Teksto dydis:

Iš Prahoje vykusios tarptautinės stiklo meno parodos "Stanislav Libensky Award 2021" apdovanojimą parsivežė Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Stiklo meno ir dizaino studijų programos magistrantas Modestas Barštys.

Parodoje, kurios tikslas suteikti galimybę jauniesiems menininkams pristatyti savo kūrybą tarptautiniu mastu, populiarinti stiklo meną, supažindinti su naudojamomis technologijomis ir taikomais metodais, už kūrinį "Kas ten" (angl. Who's There) kaunietis pelnė trečią vietą.

Jaunasis menininkas sako, kad kurdamas darbą norėjo įprasminti asmeninę erdvę ir joje vykstančius pokyčius. Ieškodamas simbolių, kurie būtų susiję su artima aplinka, jis pasirinko inkilo konstrukciją, turinčią apsaugos nuo išorinio pasaulio funkciją. Pandemijos, uždariusios tarp keturių namų sienų, kontekstą pasirinktas simbolis atitiko idealiai.

Permatomas stiklas – galimybė pažvelgti į tai, kas dažniausiai vyksta už uždarų durų. "Norėjau tai perteikti per tuščios kėdės simboliką. Ji lyg žmogaus paliktas pėdsakas, jį simbolizuojantis objektas", – pažymi M. Barštys. Stiklo medžiaga menininką žavi savo įvairiapusiškumu, stipriomis ir giliomis tradicijomis. "Stiklas yra mistiškas, išsiskiriantis savo savybėmis. Jo ribos vis plečiasi, dažnai – netikėtomis kryptimis, jis yra lankstus", – akcentuoja M.Barštys.

Menininko teigimu, tarptautinė stiklo paroda jam suteikė galimybę pamatyti, koks įvairus gali būti stiklo menas, pasisemti naudingos patirties. Šis įvertinimas M.Barščiui yra vienas pirmųjų jo patirtį praturtinančių žingsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
tai čia naujoviški tualetai?????

AČIŪ

AČIŪ portretas
GERAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių