Kauno rajono bibliotekoje – J. Meko poezija

  • Teksto dydis:

Kauno rajono viešojoje bibliotekoje skambėjo Jono Meko poezija, deklamuojama garsaus ir publikos mylimo aktoriaus Andriaus Bialobžeskio.

Literatūrinių skaitymų programą „J. Mekas. 100 metų tiesos“ parengė pats aktorius. Programą sudarė dvi dalys: pirmoje dalyje – J. Meko eilėraščiai iš rinkinio „Semeniškių idilės“ ir laiškai motinai – tekstai, įkvėpti gimtinės ir namų ilgesio, o antroje dalyje – penkerių pokario metų poezija ir dienoraščių fragmentai.

Į J. Meko poetinių tekstų ir laiškų skaitymą A. Bialobžeskis meistriškai įpynė biografinių detalių, atskleidžiančių įvairiapusį Lietuvos išeivijos kūrėjo portretą ir dramatiškus jo likimo vingius.

Renginys buvo skirtas dviem progoms pažymėti: šiemet minimoms 100-osioms avangardinio kino kūrėjo ir kino kritiko, rašytojo ir poeto gimimo metinėms, taip pat – 2022-iesiems, Lietuvos Respublikos Seimo nutarimu paskelbtiems J. Meko metais.

A. Bialobžeskis yra sukūręs daug reikšmingų vaidmenų teatre, kino filmuose ir televizijos serialuose, gavęs „Auksinio scenos kryžiaus“ ir „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus, režisavęs poezijos spektaklį, parengęs įvairių literatūrinių skaitymų programų, įrašęs poezijos kompaktinių plokštelių. Garsus aktorius džiaugėsi ne pirmą kartą atvykstantis į Kauno rajono savivaldybės viešąją biblioteką ir žadėjo vėl apsilankyti su nauja literatūrinių skaitymų programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
kamtas Mekas kuris nežymus, ar nėra geresnių poetų kurių galima klausyti dieną ir naktį? kur normalūs eilėraščiai, aiškūs,gražūs švelnūs?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių