Kultūros renginiais ryškus Kauno centrinio pašto rūmų atgimimas

Visą kovą ir vėliau gausybe įvairių renginių vilios kauniečius istoriniai Kauno centrinio pašto rūmai, praneša miesto savivaldybė.

Iškėlus iš šių rūmų pašto padalinius, ilgą laiką jie stovėjo tušti ir tik šių metų pradžioje pakvietė plačiąją visuomenę lankyti čia įkurdintą Kauno architektūros ir jos konteksto svarbą atskleidžiančią tarptautinę parodą „Modernizmas ateičiai 360/365“.

Per pirmus du pavasario mėnesius šios parodos organizatoriai kviečia Centrinio pašto lankytojus ne tik susipažinti su daugiau nei dviejų dešimčių menininkų darbais iš visos Europos, bet ir apsilankyti čia pat veikiančiose kūrybinėse dirbtuvėse bei dalyvauti kitose patraukliose meninėse iniciatyvose.

Vienas iš pavasario programos Kauno centriniame pašte nemokamų renginių numatytas kovo 16 dienos vakarą. Tai bus šokio performansas „Somehow Myself survived the Night“, skirtas Frankofonijos dienai. Prancūzų choreografo, Chaillot nacionalinio šokio teatro Prancūzijoje vadovo, Rachido Ouramdane'o spektaklis yra sukurtas kartu su Šeiko šokio teatru. Kūrinyje choreografas pasitelkia organizuotų ir anarchiškų grupių judėjimą.

Kūrėjai kvies kauniečius patyrinėti universalius chaoso ir tvarkos dėsnius bei kūrinį patirti per vaizdą, judesį ir sensoriką. Būtent į tokią patyriminę kelionę kviečia prancūzų choreografo Albano Richardo kartu su šokio dirbtuvių dalyviais sukurtas performansas „Somehow Myself Survived the Night“. Lankytojai drauge bus pakviesti ir į prancūzų bei lietuvių šokio programos „KlaipėDAnse“ trumpametražių šokio filmų peržiūrą. Pasak pranešimo, „dvi valandas truksiančioje sinergijoje susilies performanso menas ir kino žavesys, o dalyviai galės laisvai judėti tarp abiejų erdvių.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Visiškai pritariu pirmam pasisakiusiam , pažiūrėkit , kultūros centras kone dvejus metus buvo uždengtas marškoniu ir ką mes matome , per tuos metus niekas nieko čia nedarė, buvo imituojama audringa veikla ir ne daugiau , tas pat ir su Soboru , per tiek metų ,,restauracijos,, buvo galima pastatyti naują Soborą - kaip buvo jis aptriušęs taip ir liko , pastatas prieš gelž. stotį , nesuprantu , kokie atgrubnagiai čia dirba , pažiūrėkite kokios sienos , gumbuotos , o jau nudažymas tai jau atsiprašau , atrodo , kad sienos buvo dažomos nuzulintu šluotražiu , stogas nekeistas , lietvamzdžiai surūdiję , galėtų tie peckeliai paimti pavyzdžiu kaip reikia dirbti , tai namas už 20-ies metrų prie įėjimo į turgų , čia viskas padaryta gražiai ir su meile , ech jūs...

Gaila

Gaila portretas
kad tik daug kalbų apie kultūros paveldo pastatų restauravimą.Popieriuose gražūs planai ir skambūs šūkiai,realybėje keli eurai ir menkavertiškai atlikti darbai. Stovi apsilaupęs soboras,nudaužyti Kultūros rūmai,Žemės ūkio rūmai stovi kaip po karo.Fasadai užterlioti dažais,po jais tinkas po metų nubyrėjo.Kas tvarkys pašto pastatą,kai tiek pritrimituota,koks paveldas?Ravšanas ir Džumšutas greičiausiai.Ir visi užsimerks,nes laimės konkursą žmonės,artimi imperatoriui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių