Kuo kalėdiniu laikotarpiu lankytojus vilioja Zapyškis?

  • Teksto dydis:

Zapyškyje gruodžio 3 d. įžiebta Kalėdų eglutė mėgaujasi gotikinės Šv. Jono Krikštytojo bažnytėlės draugija ir vilioja natūraliu grožiu.

Ežerėlio kultūros centro direktorė Kristina Štaupaitė pasakojo, kad 10 m balteglę (kėnį) zapyškiečiams padovanojo Artūro Dubicko šeima iš Ramučių.

Ne mažiau jaukumo ir šilumos skleidžia šventovėje įkurdinta liaudies meistro Adolfo Teresiaus sukurta prakartėlė. Ją sudaro vienuolika skulptūrų: Šventoji Šeima, Trys Karaliai, angelas, piemenėlis ir avelės. Kompoziciją papildo teminis apšvietimas ir vizualizacijos.

„Mano darbas – apie amžinąsias vertybes, šeimą, bendruomenę. Neramiais laikais šios vertybės mums ypač svarbios“,– Garliavoje gyvenantis meistras tvirtino į prakartėlę sudėjęs visą savo širdį.

Aura: jaukumą ir šilumą skleidžia šventovėje įkurdinta prakartėlė. / E. Mališausko nuotr.

A. Teresius yra Liongino Šepkos premijos laureatas, įvairių konkursų nugalėtojas, vienintelis Lietuvos tautodailininkas, pelnęs net tris „Aukso vainikus“.

Meistro darbų rasite įvairiuose Kauno rajono kampeliuose. Babtų seniūnijoje esančiame Žalgirio pergalės parke dunkso didinga Vytauto Didžiojo skulptūra, Ežerėlio slaugos namų kiemą puošia paukščio formos suolelis ir Rūpintojėlis. Garliavos Šimtmečio parke menininkas kartu su draugais iš ąžuolo jis išdrožė Lietuvos himno žodžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuo vilioja per Kalėdas Zapyškis?

kuo vilioja per Kalėdas Zapyškis? portretas
- Nagi puikiu Kalėdiniu vaizdu, kai nesimato apsnigto šlykštaus betoninio " aerodromo tako" ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių