Muzikinis Beinarių šeimos medis

  • Teksto dydis:

Kauno valstybinė filharmonija sekmadienio vakarą virs garsiosios Beinarių šeimos namais, kuriuose laukiami visi muzikai neabejingi kauniečiai.

Kiekviena šeima turi savo istoriją, tradicijų, vertybių. Ne išimtis – ir Beinariai, kuriuos sieja ypatinga meninė prigimtis. Beveik visi šios giminės atstovai vienaip ar kitaip susiję su muzika, šokiu ir kitomis kūrybos išraiškos priemonėmis.

Muzikinės ištakos prasidėjo nuo šviesaus atminimo Kauno arkikatedros bazilikos ilgamečio vargonininko, chorvedžio, kompozitoriaus Pranciškaus Beinario. Jo motina buvo garsi apylinkės dainininkė, o brolis – vargonininkas ir muzikos mokytojas. Neatsitiktinai karta iš kartos ši muzikinė gija sieja visą giminės medį.

R.Beinaris vyresnysis netapo muzikantu, tačiau muzika jį visada traukė ir turtino, neatsitiktinai beveik visus savo vaikus išleido mokytis muzikos. Birutė, nors ir nekilusi iš muzikantų šeimos, muziką taip pat be galo myli ir nuoširdžiai ja domisi. Moteris žavisi ir poezija, tad kartais, pagauta  įkvėpimo, ima ir jas užrašo.

Sekmadienio koncertas – Roberto, vyriausio Pranciškaus Beinario sūnaus, ir jo žmonos Birutės vaikų, jų antrųjų pusių ir atžalų pasirodymai.

Koncertas bus proga išgirsti ne tik muziką ir poeziją, bet ir susipažinti iš arčiau su pačiais atlikėjais, jų svajonėmis.

Koncertas – Roberto, vyriausio Pranciškaus Beinario sūnaus, ir jo žmonos Birutės vaikų, jų antrųjų pusių ir atžalų pasirodymai.

Vakaro metu smuikuos Paulina Patricija Beinarytė, Klementina Beinarytė-Dautartienė, Karolina Beinarytė-Palekauskienė; muzikuos pianistės Kamilė Palekauskaitė ir Skaistė Beinarienė, Emilija Dautartaitė (ksilofonas), Brigita Beinarytė (fleita). Obojumi gros Laurynas ir Robertas Beinariai, Gabrielė Abromaitienė – arfa, Lukas Abromaitis – violončele, Gertrūda Beinarytė-Krunglevičienė ir Laimis Krunglevičius grieš altu. Martynas Beinaris (baritonas) atliks vokalinių kūrinių, o Radvilė Dautartaitė šeimos koncertą papildys choreografinėmis kompozicijomis.

Programoje skambės Justino Hurwitzo Mijos ir Sebastiano tema iš filmo „Kalifornijos svajos“, Myroslavo Skoryko „Melodija“, Giedriaus Kuprevičiaus „Skriski, skriski Lietuvėlėn“ (Skalno daina iš miuziklo „Devynbėdžiai“) ir Rolando baladė iš miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“; Wilhelmo Friedemanno Bacho Duetas dviem altams F 61, G-dur, Vaida Striaupaitės-Beinarienės „Upelis“, Erico Morricone's „Gabrieliaus obojus“, Emmericho Kalmano Bonio dainelė iš operetės „Silva“, Johano Svendseno Romansas smuikui ir fortepijonui, Bernardo Andrès „Algues“ I ir II dalys, Antonino Dvorako Sonatina smuikui ir fortepionui Op.100, II, III d., Rolfo Lovlando, Brendano Grahamo, Harry Brauerio melodijos, Pranciškaus Beinario „Gimtinės beržai“ (aranžuotė Vaidos Striaupaitės-Beinarienės).


Kas? Koncertas "ŠEIMOS MEDIS. BEINARIAI"

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Kovo 27 d.18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių