Pakaunės kraštovaizdyje skleidžiasi naujos televizijos serialo intrigos

Kačerginė ir Braziūkai jau antrą vasarą virsta televizijos serialo "Bruto ir Neto" filmavimo aikštele. Vilniečiams aktoriams atvykti filmuotis kartais tampa iššūkiu, o kauniečiai džiaugiasi: čia viskas po ranka.

Prasideda nekaltas flirtas

Penktadienis, pusė dešimtos ryto. Lengvųjų automobilių kolona rikiuojasi prie Zapyškio seniūnijos Braziūkų kaimo kapinių tvoros. Iš bagažinių keliama filmavimo technika, aktorių kostiumai, grimuotojos lagaminėlis, dailininko surinktas rekvizitas. Visa tai keliauja į Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios šventorių.

Vaizdo ir garso operatoriai sureguliuoja techniką, ateina režisierius, aktoriai, visi stoja į vietas, pliauškės garsas ir prasideda filmavimas. Karina Stungytė, seriale vaidinanti hipsterę Oliviją, išnyra pro bažnyčios duris ir netikėtai susiduria su nedrąsiai trypčiojančiu Gedimino Juodeikos personažu. "Oh my God, amazing! Koks stiliukas!" – pusiau angliškai pasikeitusį bičiulio stilių apibūdina Olivija. Priešais filmavimo kamerą prasideda nekaltas personažų flirtas, kurį pertraukia garso operatorius: "Stop stop stop – kažkieno telefonas." Filmavimas stabdomas, scena filmuojama nuo pradžių. "Gerai, turim, dabar tavo kojytes reikia padaryt", – G.Juodeikai sako serialo režisierius Julius Paulikas, ir stambiu planu filmuojamas trypčiojimas.

"Dešimt minučių pertrauka, kitai scenai ruošiasi Karina ir Eimis", – sėkmingai nufilmavus kojas, pasigirsta vieno iš filmavimo rikiuotojų balsas. Prie atsilaisvinusio G.Juodeikos užsimovęs dujokaukę pribėga sūnus – septynmetis Jonas. Dujokaukė čia – ne žaisliukas: kitoje scenoje jos reikės aktoriaus Eimučio Kvoščiausko personažui. "Jonuli, sūnuti, aš rūkau, mažyli, pasitrauk. Netrukdyk dabar biškį, eik, pasitrink kur nors", – priėjusį sūnų trumpam šalin vijo G.Juodeika. Ir paaiškino: "Vasaras leidžiam kartu. Šitas vaikas auga filmavimo aikštelėse, nebijo filmuotis. Kai seriale prireikė vaiko, pasirinkom Joną. Ir mano vyresnėlis Mykolas čia dirba, jis – filmavimo aikštelės prodiuseris, kai prireikia epizodinio vaidmens, taip pat filmuojasi."

Pasiteiravus nenustygstančio Jono, ką jis vaidino, septynmetis paaiškino: "Vaidinau Remigutį, kai jis buvo mažas. Reikėjo nupiešt telefoną be laido ir sakyt tekstą. Išmokt nebuvo sunku, nes kalbėt reikėjo nedaug. Sakiau: "Labas, tėti. Pasižiūrėk, ką aš nupiešiau. Čia toks specialus telefonas, kurį galėsi neštis į mišką. Kai užaugsiu, tokį sukursiu."

Po trumpos pertraukėlės prieš filmavimo kameras stoja K.Stungytė ir E.Kvoščiauskas. Sutuoktinių porą vaidinantys aktoriai šioje scenoje svarsto, kaip apsiginti nuo kaime sklindančio dvoko. E.Kvoščiauskas ant galvos maukšlinasi dujokaukę, kuri apgadina jo hipsterišką šukuoseną.

Terorizuoja bjaurybė žmona

Gavę kunigo Andriaus Vaitkūno sutikimą, aktoriai, operatoriai ir režisierius koją įkėlė ne tik į Braziūkų bažnyčios šventorių – ir į bažnyčios vidų. "Džiaugiamės, kad kunigas pasitikėjo ir mus įsileido. Žinoma, naktinio klubo bažnyčioje nedarysime – seriale čia veiks restoranėlis", – užsiminė G.Juodeika, kuris "Bruto ir Neto" ne tik vaidina – yra ir vienas iš prodiuserių.

Pasak jo, žiūrint kai kurias lietuviškas TV laidas, atrodo, kad provincijoje vien tik pijokai, muštynės ir kiti negeri dalykai. "Tačiau juk iš tikrųjų taip nėra. Mano personažas – gerietis, paprastas žmogus, jis atspindi turbūt didžiąją daugumą provincijos gyventojų. Seriale aš esu nuoširdus, geras, negeriu, nerūkau, – traukdamas cigaretės dūmą, pasakojo G.Juodeika. – Kaip ir kiekvienas, mano personažas svajoja, nori gyventi laimingai, patirti meilę. Seriale aš turiu despotišką žmoną, kuriai nesu nei įdomus, nei reikalingas. Pas mane šį sezoną atsikrausto gyventi mama, kuri irgi gana šlykšti." Pašnekovo žodžiais, jo personažui tai nepatinka, bet tenka susitaikyti, nes ekonomikos padėtis nėra gera.

"Čia, va, yra mano žmona, ta bjaurybė, mane terorizuoja visą laiką, – pro šalį einančią aktorę Ugnę Žirgulę pristatė G.Juodeika. – O nauja šio sezono serijose bus tai, kad pas mus į kaimą atvažiuoja gyventi hipsterių iš miesto pora. Tai ir mano žmona susižavi iš miesto atvykusiu vyru – juk kaime tai yra tam tikra egzotika, ir man, engiamam, atsiranda tam tikra prošvaistė. Miestietė parodo man dėmesį, simpatiją, ir tai priverčia mane pasijusti vyru – ypatingu, svarbiu. Užverda jausmai, išgyvenimai, ir visa tai išjudina užsistovėjusį provincijos vandenį", – apibendrino G.Juodeika, neatskleidęs, ar jo herojus su hipstere iš miesto įsivels į meilės romaną.

Kaip gimsta humoras

"Bruto ir Neto" pristatomas kaip juokingiausias serialas Lietuvoje. Ar tas humoras gimsta ne per kraują, kaip kartais sakoma? "Yra toks posakis: žmones lengva išgąsdinti ir sunku prajuokinti. Jame daug tiesos. Rašydami scenarijų, mes labai daug dėmesio skiriame juokingoms situacijoms sukurti. Paskui viskas persikelia į filmavimo aikštelę, kur atsakomybė krinta režisieriui, aktoriams, operatoriams – kad visa tai būtų perteikta", – sakė serialo scenarijaus autorius Erikas Kundreckas.

Naujajame "Bruto ir Neto" sezone išliks ir senieji personažai – draugai Bruto ir Neto, Pranas ir Janė, juos vaidinantys aktoriai Šarūnas Banevičius ir Jonas Gricius, Vaidotas Martinaitis ir Asta Baukutė. Tačiau naujieji personažai Olivija ir Sebastijanas Pranui ir Janei kurs priešpriešą, suteiks sumaišties ramiam kaimo gyvenimui.

Tikimės, kad šie personažai pritrauks naujų žiūrovų – gal ne tik jaunimas, bet ir patys hipsteriai užmes akį, įvertins, ar mes labai nenugrybavom kurdami šiuos personažus.

Sebastijano vaidmenį kuriantis E.Kvoščiauskas, sužinojęs, kad teks įkūnyti hipsterį, prisipažino ėmęs domėtis jų kultūra. "Kostiumininkė labai stengiasi sukurti mūsų personažų įvaizdį, o mes su Karina domimės, kokius žodelius jie vartoja, kaip reaguoja į vieną ar kitą dalyką. Tikimės, kad šie personažai pritrauks naujų žiūrovų – gal ne tik jaunimas, bet ir patys hipsteriai užmes akį, įvertins, ar mes labai nenugrybavom kurdami šiuos personažus", – šyptelėjo E.Kvoščiauskas.

Filmuojasi šalia namų

Iš Vilkijos kilęs aktorius džiaugėsi, kad šįkart filmuojasi netoli namų. "Kaip tik vakar buvau gastrolių Palangoje, iš ten grįžau į tėviškę, pernakvojau. Šiandien iš Vilkijos keltu persikėliau per Nemuną ir atvažiavau. Buvo taip keista keltis keltu vykstant į darbą – iki šiol visą laiką tai darydavome pramogaudami", – E.Kvoščiauskas vylėsi, kad čia filmuodamasis dažniau aplankysiąs tėvus.

Jo partnerė seriale K.Stungytė prisipažino, kad anksčiausiai keltis ir važiuoti į filmavimą daugiau kaip 100 km jai yra iššūkis: "Šiandien kėliausi penktą valandą, realiai pabudau gal dešimtą. Visą tą laiką buvo toks įdomus jausmas tarp miego ir nemiego – tarpinė būsena. Filmuojantis Vilniuje, irgi yra buvę, kai reikėdavo keltis penktą valandą. Bet kai žinai, kad už keleto minučių būsi filmavimo vietoje ir grimerinėje ar kitur pasnausi, yra visai kitaip."

Važiuojant į filmavimą, bene labiausiai jauną aktorę džiugina tai, kad netrukus išvys savo bičiulį E.Kvoščiauską. "Su Eimučiu esam labai gerai susidirbę, be to, man su juo visada labai smagu paplepėti per pertraukas tarp filmavimo. Kalbam apie viską. Mes abu aktorinį baigėm pas režisierių Joną Vaitkų. Gal dėl to labai gerai suprantam vienas kitą, labai mėgstam pasikalbėt ir apie teatrą – juk Eimutis labai daug vaidina teatre", – pasakojo Karina.

Artimiausiu metu serialo kūrybinė komanda virš Kačerginės, Kulautuvos, Kadagių slėnio Arlaviškėse kels droną su filmavimo kamera – bus filmuojami bendri vaizdai.

Kačerginėje, kur daug filmuoja, "Bruto ir Neto" kūrėjai sakosi randantys viską: ir Nidą, ir Druskininkus, ir gilų kaimą su WC lauke, ir prabangą. "Reikėjo scenos su paršiuku – radom paršiuką, reikėjo lauko tualeto – radom, ir labai gražų. Kačerginės bendruomenė mus labai palaiko", – užsiminė G.Juodeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziurovas

Ziurovas portretas
Laukiam ! Pasiilgom Karinos Stungytes!

NO PROBLEM YRA PEROBLEMA

NO PROBLEM YRA PEROBLEMA portretas
Jei juodeika aktorius, tai as balerunas is muzikinio teatro..gal kokia veseliuke leisciau pravesti viena karta metuose...per daug geros nuomones apie save senstantis vyruks..cha,cha.

NO PROBLEM

NO PROBLEM  portretas
Neziurejau ir neziuresiu TOKIU SERIALU .byvis ir teslagalvis pagamintu in LT...NEDEBILINKIT MUSU JAUNIMO...ir ne kitaip...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių