R. Karpio ir J. Bareikio duetas kviečia išgirsti J. Lenono istoriją

  • Teksto dydis:

Draugai scenoje ir gyvenime – operos solistas Rafailas Karpis ir aktorius bei muzikantas Jokūbas Bareikis – ruošia kokybiškos muzikos gerbėjams naują staigmeną. Klausytojų širdis palietę teatralizuotu muzikiniu pasakojimu apie legendinę grupę „The Beatles“, dabar muzikantai pasakos Johno Lenono istoriją.

Naujas muzikinis-edukacinis projektas atskleis svarbiausius ir negirdėtus faktus apie „The Beatles“ lyderį ir jo spalvingą gyvenimą. Koncerte skambės ketveriukės ir J. Lenono dainos: „Imagine“, „Happy XMAS War is over“, „Lady Madona“, „Twist and Shout“, „Come together“, „Obladi Oblada“, „Yellow Submarine“, „Yesterday“ ir kitos.

J. Bareikio ir R. Karpio muzikinis projektas „The Beatles Show“ trunka jau aštuonerius metus ir vis dar pritraukia pilnas sales. J. Bareikis sako, jog idėją sukurti antrą projekto dalį padiktavo patys klausytojai.

„Po koncertų vis sulaukiame klausimų, kodėl nėra vienos ar kitos dainos. Bet sutalpinti į vieną koncertą visko neįmanoma. Pradėjome galvoti apie antrą seriją. Be to, pernai J. Lenonui būtų suėję aštuoniasdešimt. Norėdami nudžiuginti klausytojus ir pagerbti legendinį muzikantą, sukūrėme antrą projekto dalį. Ji bus įvairialypė, energinga ir galinga. Patys be galo laukiame šių koncertų, nes jie mums teikia daug džiaugsmo. Kai kažką taip smagu daryti, energija liejasi per kraštus, o publika tai jaučia“, – sako J. Bareikis.

R. Karpis sako, kad koncerte netrūks įvairiaspalvių emocijų – nuo maišto iki romantikos. Be to, senos dainos suskambės naujai.

Iš kairės: Rafailas Karpis ir Jokūbas Bareikis. / L. Kulbio nuotr.

„Mes nesistengiame atkartoti to, ką darė „The Beatles“, o perleidžiame viską per save, ieškome naujo skambesio. Tačiau stengiamės ištransliuoti žmogiškąsias vertybes, kurias bitlai bandė perteikti savo dainomis. Šios vertybės – tai meilė, draugystė, nuoširdumas, užuojauta. Gal iš pirmo žvilgsnio tai skamba banaliai, tačiau tai yra universalios vertybės, kurios gali išgelbėti pasaulį. J. Lenono dainos persmelktos ieškojimų, užuojautos, žmogiškumo. Stengsimės, kad publika tai pajustų. Pasirodymas bus kupinas skirtingų emocijų: nuo maišto iki romantikos ir nuoširdžios nostalgijos“, – žada R. Karpis.

Ne paslaptis, kad abu scenos draugai dar mokykloje susipažino būtent per „The Beatles“ muziką. Tačiau pasirodo, garsiosios ketveriukės fainai yra ir kūrybinė grupė. Koncertinį turą organizuojančios muzikinių projektų agentūros „Pepper Live“ prodiuseris Simonas Kareckas sako, kad tiek publikai, tiek atlikėjams taip patiko „The Beatles“ istorija, kad būtų buvę nuodėmė netęsti šios puikios muzikinės kelionės.

„Žmonės šį projektą tiesiog pamilo. Kai kurie ateina ir antrą, trečią kartą. Sulaukėme ne vieno laiško, prašančio tęsinio, ir su aistra kibome į darbą. Visa prie šio projekto dirbanti komanda yra „The Beatles“ fanai. Rafailas ir Jokūbas žino grupės istoriją taip pat gerai kaip Lietuvos himną. Todėl visi iš tiesų mėgaujamės kurdami ir organizuodami šiuos koncertus, o publiką pasiekia daug geros energijos bei pakilios nuotaikos“, – sako S. Kareckas.

Išgirsti J. Bareikio ir R. Karpio pasakojamą J. Lenono istoriją klausytojai galės jau vasario 27 dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje ir moters dienos proga kovo 8 dieną Kauno valstybinėje filharmonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jokubiukas stukačius

Jokubiukas  stukačius portretas
Jokubiukas skundikas stukačius; neisiu, kur stukačius vaiposi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių