Ukrainiečių pianistas A. Drozdis Kaune skambins Šopeną

Ketvirtadienio vakarą koncerte „Žiemos Šopenas“ Kauno valstybinėje filharmonijoje muzikuos pianistas iš Ukrainos Antonas Drozdis, kurio kūrybos keliai susiję su Lietuva.

Gimęs 1995-aisiais, A. Drozdis studijavo Ukrainos nacionalinėje Piotro Čaikovskio muzikos akademijoje, Boriso Fedorovo klasėje. „Antonas yra nepaprastai artistiška asmenybė ir aukščiausio lygio muzikantas, pasižymintis puikia atlikimo technika. Jo pasirodymai visada labai nuoširdūs, gilūs ir emocionalūs“, – taip jaunąjį atlikėją apibūdino jo mokytojas B. Fedorovas.

Magistro studijas ukrainietis menininkas A. Drozdis baigė Lietuvoje, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje, doc. Justo Dvariono klasėje.

Pianistas yra Ukrainos ir tarptautinių konkursų laureatas, tobulinosi meistriškumo kursuose pas žymius pianistus. Jų nuomone, jaunosios kartos atlikėjas vertas tik geriausių atsiliepimų, nes „kūrinius interpretuoja su puikiai išraiška, neapibrėžtu jautrumu ir visiška improvizacine kokybe“.

Kauno valstybinėje filharmonijoje A. Drozdis atliks Frederico Chopino Polonezą – fantaziją As-dur, Introdukciją ir rondo Es-dur, kelis valsus bei kitus kūrinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
gal reiktų rašyti Frederiko Šopeno kūrinius?

chaholui

chaholui  portretas
salo.prieš koncerta statybose padirbek stadione

geriau jau sUbertuj

geriau jau sUbertuj portretas
paskambink....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių