Architektai kritikuoja Kauno Neries tilto projekto konkursą

  • Teksto dydis:

Lietuvos architektų rūmų (LAR) taryba sukritikavo Kauno pėsčiųjų tilto per Nerį architektūrinio projekto konkursą.

Tarybos manymu, konkurse neužtikrinta pakankama intelektinių teisių apsauga, o dėl to kilę ginčai gali stabdyti konkursą. Kauno miesto savivaldybė teigia planuojanti peržiūrėti konkurso sąlygas, praneša portalas 15min.lt.

LAR tarybos teigimu, Europos architektų paslaugų teikėjų etikos kodekse įtvirtinta, kad jei konkurso sąlygose nenumatyta dalyvio intelektinės nuosavybės teisinė apsauga, architektūros paslaugų teikėjas nedalyvauja tokiuose konkursuose. Tarybos vertinimu, minėto konkurso sąlygose įtvirtintas visiškas ir neatšaukiamas autoriaus turtinių teisių perdavimas.

Savivaldybės Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjo Nerijaus Valatkevičiaus teigimu, miesto valdžios nuomone, konkurso sąlygos atitinka šalies teisės aktų nuostatas. Tačiau konkurso sąlygas ketinama peržiūrėti.

„Gavusi Lietuvos architektų sąjungos ir Lietuvos architektų rūmų pastabas dėl galimų autorių teisių pažeidimų, Kauno miesto savivaldybės administracija, bendradarbiaudama su architektų organizacijomis, pakartotinai peržiūrės konkurso sąlygas ir priims sprendimą dėl jų koregavimo, jei to reikėtų“, – portalui teigė N. Valatkevičius.

Kauno miesto savivaldybės administracija pakartotinai peržiūrės konkurso sąlygas.

BNS liepos pabaigoje pranešė, kad Kauno savivaldybė paskelbė pėsčiųjų tilto per Nerį architektūrinio projekto konkursą.

Naujasis tiltas turėtų atsirasti šalia P. Vileišio tilto, jungiančio Senamiestį ir Vilijampolės mikrorajoną.

Savivaldybė norėtų, kad naujasis pėsčiųjų tiltas ne tik užtikrintų geresnį susisiekimą, bet ir būtų patrauklus turizmui bei skatintų jį Vilijampolėje ir Santakos parke.

Architektai taip pat turės pasiūlyti geriausius prietilčių sutvarkymo ir pėsčiųjų bei dviratininkų srautų organizavimo, apšvietimo, aplinkos sutvarkymo sprendimus.

Pirmosios vietos laimėtojui bus skirtas 10 tūkst. eurų prizas, antrosios – 7 tūkst., trečiosios – 5 tūkst., ketvirtosios – 2 tūkst., o penktosios – tūkstančio eurų prizai.

Konkurso dokumentuose nurodoma, kad tiltui yra numatytas apie 3 mln. eurų biudžetas, įskaitant aplinkos tvarkymo darbus ir kitas su tilto statyba susijusias išlaidas.

Savo pasiūlymus architektai galės teikti iki rugsėjo 18 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVISKAI - E

LIETUVISKAI - E portretas
ARCITEKTURINIS CHAOSAS IR BARDAKAS KAUNE SU TOKIAIS MEDINPADZ=IAIS VYR IR KITOKIAIS ARCITEKTAIS... TIK PAZ=VELKIT I AKIS VADINAMO ARCHITEKTUKO . . .I IR PAMATYSITE BUKUMO VIRSUNE ...68N4 IR STIKLIA6K7 MEILE

komedija

komedija portretas
Kiek tos gaujos siautės Kaune? Tegul patys gyvena savo akvariumuose...Jeigu prieškario architektūra domisi visa Europa, tai kas domėsis šiuolaikinėmis stiklinėmis batų dėžėmis?

vaidas

vaidas portretas
Architektai pinigai pinigai ir kova uz savo kisene.Mafija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių