Arkivyskupas K. Kėvalas: kartu galime skleisti geras žinias

„Noriu padėkoti už bendrystę, draugiškumą ir atvirumą. Visada smagu skaityti tokį stiprų kauniečių laikraštį – jūs rodote iškeltą kartelę visai Lietuvai“, – sakė arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas, trečiadienį apsilankęs „Kauno dienos“ redakcijoje, kur susitiko ir bendravo su dienraščio ir portalo vadovais bei darbuotojais.

„Pats dirbau radijuje, tai labai gerai žinau darbo specifiką – niekada nebūna jausmo, kad darbas užbaigtas, nes visada jauti tą botagą už nugaros, nes reikia surinkti ir paruošti informaciją. Žiniasklaida – kaip kiauras maišas, kur visada sukasi naujienų srautas“, – savo patirtimi ir įžvalgomis pasidalijo K. Kėvalas, 2010–2012 m. dirbęs „Marijos radijo“ programų direktoriumi Lietuvoje.

Arkivyskupas papasakojo apie planus Giraitėje, Kauno rajone, statyti naują Šventosios Šeimos bažnyčią ir apie kasdienius rūpesčius, kuriuos turi spręsti parapijos ir jų bendruomenės. Vienas opiausių klausimų pastaruoju metu – šildymas ir energetiniai kaštai. Pasak Kauno arkivyskupijos vadovo, intensyviai svarstomos galimybės bažnyčioms įsirengti saulės elektrines.

Kauno arkivyskupija vis dar laukia žinių iš Vatikano dėl vyskupo pagalbininko paskyrimo. „Kaip tik įvyko pasikeitimai Vatikano vyskupų dikasterijoje, paskirtas naujas prefektas. Gali būti, kad dėl šitų procedūrų užtruko sprendimų priėmimas“, – pastebėjo dvasininkas.

Regimanto Zakšensko nuotr.

K. Kėvalas su „Kauno dienos“ vadovais aptarė bendradarbiavimo perspektyvas, taip pat domėjosi redakcijos darbo specifika, kur ir kaip spausdinamas laikraštis, kokie iššūkiai žiniasklaidoje didžiausi. „Kai gera vadyba, atrodo, kad laikraštis pasidaro pats“, – šyptelėjo svečias.

Visada smagu skaityti tokį stiprų kauniečių laikraštį – jūs rodote iškeltą kartelę visai Lietuvai.

Redakcijos darbuotojai turėjo progą klausti arkivyskupo jiems rūpimų klausimų. Žurnalistai domėjosi, koks Katalikų Bažnyčios požiūris į pakartotines santuokas ir tos pačios lyties asmenų norą įteisinti santykius, diskutavo apie Turino drobulės tikrumą ir svarbą tikintiesiems, prašė arkivyskupo paaiškinti, kaip Bažnyčia karo sąlygomis Ukrainoje rūpinasi religinėmis relikvijomis ir religiniu paveldu, kai šioms vertybėms iškyla pavojus.

„Dėkoju jums už bendrystę ir už tai, kad kartu galime skleisti geras žinias. Tegyvuoja „Kauno dienos“ komanda“, – atsisveikindamas sakė Kauno arkivyskupas metropolitas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Bloga žinia-''Jahovos'' nariai palaiko rusų religijas.Jie tai gatvėse praeiviams akcentuoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių