Atidaryta paroda „Rinkis prekę lietuvišką“: lankytojus pasitinka unikalių gaminių gausa

Kauno „Žalgirio“ arenoje jau 13-ąjį kartą lankytojus kviečia paroda „Rinkis prekę lietuvišką“. Šiemet parodoje gausu ne tik maisto, tekstilės, smulkiosios pramonės gaminių, bet taip pat yra ir lietuviškų internetinių parduotuvių alėja, tad galima atrasti įvairių prekės ženklų, kurie įprastai neturi fizinės parduotuvės.

Sveikinimo kalbos

Penktadienį atidaryta jau tradicija tapusi paroda „Rinkis prekę lietuvišką“. Tiek valdžios atstovai, tiek verslas įsitikinęs, kad tokiame renginyje galima iš arti susipažinti su lietuvių kūrėjais, atrasti unikalių ir savoje šalyje pagamintų prekių.

„Mes neturime tokių išteklių, kuriais giriasi ypač turtingos šalys. Tačiau mūsų pagrindinis išteklius – žmonės ir jų kūrybiškumas. Matant tiek daug žmonių, kurie čia pristato savo idėjas, kyla pasididžiavimas. Mes, kaip politikai, turime šiems žmonėms padėti ir netrukdyti auginti savo idėjas. Džiaugiuosi, kad parodoje skiriamas dėmesys ir internetinėms platformoms, nes tai yra labai svarbu. Parduodant internetu atsiveria milžiniškos galimybės“, – parodos atidarymo šventėje kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Stebina, kiek mes inovacijų jau turime maisto pramonėje, naujosios technologijos tikrai lietuviams leidžia kurti. Be to, parodos ir pavadinimas kviečia solidarizuotis ir rinktis lietuviškus gaminius“, – antrino ir žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Lietuviškos prekės yra išskirtinės, turinčios tradicijas.

Verslo atstovai tikino, kad paroda yra galimybė žmonėms parodyti, ką naujo sukūrė, kaip toli pažengė. Taip pat tai svarbi terpė keistis kontaktais, atrasti naujus prekės ženklus bei unikalius gaminius.

„Lietuviškos prekės yra išskirtinės, turinčios tradicijas. Mūsų prekės yra eksportuojamos ir tikrai paklausios, nes mūsų žmonės į savo gaminius įdeda ir širdį. Norėtųsi visiems palinkėti pamilti lietuviškus produktus ir ne kartą sugrįžti pas Lietuvos gamintojus“, – naujų atradimų linkėjo Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas Marius Horbačauskas.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Platus asortimentas

Parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ galima sutikti daugiau nei 200 įmonių, siūlančių įvairias naujoves, mados tendencijas atspindinčius drabužius, skaniais kvapais viliojančius maisto gaminius ir kitą lietuvišką produkciją.

Kaip įprasta, pagrindinės parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ temos siejasi su šalyje sukurtos kosmetikos ir buitinės chemijos, aprangos, aksesuarų, namų dekoro sprendimų, maisto bei gėrimų naujienomis. Parodos organizatoriai atskleidė, jog atsižvelgiant į pastarųjų kelių metų tendencijas, šiemet parodoje lankytojus pasitiks ir ne viena maloni staigmena.

Greta kelių šimtų gyvų ekspozicijos erdvių, kur lankytojai kviečiami tiesiogiai pabendrauti su šalies kūrėjais, atsirado ir ypatinga Lietuvos regionų naujienas pristatanti turizmo alėja bei išskirtinis Lietuvos el. prekybos erdves arčiau žmonių pritrauksiantis salonas.

Parodoje lauks ir atskira mados kūrėjų erdvė – „Mados pasažas“. Čia savo aprangos ir aksesuarų asortimentą pristatančių dalyvių dėmesys krypsta į šaltajam sezonui aktualias naujienas: šiltus, aukštos kokybės paltus, megztinius ir kitą aprangą iš vilnos, moherio vilnos ar kašmyro.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Ko ieško lankytojai?

Penktadienį parodoje sutikti lankytojai dėstė skirtingas pozicijas, ko jie ieško ir į kokias lietuviškas prekes krypsta akys. Kalbinti dalyviai ir lankytojai tikino, kad visada smagu pasižiūrėti į tai, kas galbūt nėra taip įprasta arba atrasti vienetinį daiktą, kuris ilgai džiugins.

„Aš stengiuosi mažinti vartojimą, todėl neperku daug drabužių. Tačiau renkuosi tokį, kuris būtų kokybiškas, ilgai tarnautų, o ir gražiai atrodytų. Todėl parodoje tikiuosi atrasti kokį nors paltuką ar šiltesnį rūbą. Man patinka tokie daiktai, kurių eiliniuose prekybos centruose nerasi. Tad geriau jau mokėsiu kiek brangiau, nusipirksiu vieną ar du kokybiškus daiktus, nei namus užversiu iš Kinijos atvežtomis masinėmis prekėmis“, – kalbėjo į parodą atėjusi kaunietė Rolanda.

Kita sutikta pora kaip tik ragavo vyno gėrimus. Jie pasakojo, kad yra gurmanai ir labai smalsu, kokį vyną sugeba pagaminti lietuviai. „Lietuvoje juk nėra tokių didelių vynuogių plantacijų kaip kokioje Prancūzijoje, tačiau vyną pas mus gamina ne tik iš vynuogių. Kaip tik renkamės, galbūt atrasime naujų skonių, kuriais galėtumėme papildyti vyno kolekciją“, – tarstelėjo Saulius.

Dar kiti stebėjosi, kad tokiu metų laiku ant prekystalio padėtos šviežutėlės braškės. Ir mes nesusilaikėme ir pasiteiravome, kaip pavyko rudens viduryje pasiūlyti raudonų ir kvepiančių uogų.

„Paslaptis ta, kad viskas yra prižiūrima ir su meile daroma. Auginame šiltnamiuose, naudojame specialią techniką, kai 1,5 metro aukščio loveliuose auginame braškes. Yra viskas automatizuota, tiek laistymas, tiek kitos sistemos, atitinkančios pasaulinius standartus. Kai už lango būna minusinė temperatūra, tada ir baigiame braškių sezoną, bet jei gan šilta, galime šviežių braškių, kad ir iki gruodžio tiekti“, – kalbėjo iš Širvintų į Kauną braškes atvežęs Mindaugas.

Parodoje gausu užrašų, kad produkcija yra ekologiška, sveika, turinti daug maistingųjų medžiagų. Akis užkliuvo ir už fermentuotos arbatos, vadinamos kombučia. „Tai fermentuota arbata, turinti natūralių probiotikų ir antioksidantų. Arbatas importuojame iš Azijos kalnų, o fermentuojame Kaune. Pastaraisiais metais kombučia labai išpopuliarėjo. Mes ir patys pradėjome nuo trijų skonių, o dabar jau turime net dešimt. Manau, kad žmonės vis dažniau atsisako saldžių gėrimų ir renkasi tai, kas natūralu“, – savo produkciją pristatė Ernestas.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Lankytojų saugumas

Parodos organizatoriai informuoja, jog į „Žalgirio“ areną bus įleidžiami tik asmenys, turintys galimybių pasą. Taip pat viduje privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančią veido kaukę, rekomenduojama laikytis saugaus atstumo.

Neturintiems galimybių paso bus sudarytos sąlygos atlikti mokamą greitąjį antigeno testą parodos vietoje. Testai bus atliekami prie pagrindinio įėjimo į areną, o su savimi tereikės turėti asmens dokumentą. Testo kaina – 12 eurų, o atsiskaityti už jį bus galima tik banko kortele. Asmeniui su neigiamu testo atsakymu bus išduodama pažyma, testo rezultatai suvedami į e. sveikatos sistemą ir šiuo pagrindu sugeneruojamas 48 val. galiojantis galimybių pasas.

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks spalio 15–17 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ak

Ak portretas
Kokie visi moralizuotojai, mokytojai ir teisėjai. Tai labai mat svarbu "smerkiamiems", ane? Geriau rūpinkitės savo gyvenimu ir nesikiškit į kitų. Kiekvienas atsako už save.

ka

ka portretas
gal žilvinas rackom žiurke pardavinejo

Agne, mes nepavydim.

Agne, mes nepavydim. portretas
Mes stebimės, iš kur tiek daug neatsakingai besielgiančių žmonių per pandemiją, ir dar su tokiais gražiais vardais, kaip Agnė.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių