Be kaukių pirkėjus ir pardavėjus užfiksavęs kaunietis: turbūt visi vakcinų specialistai yra turguje

Žaliakalnio turgavietėje antradienio rytą apsilankęs kaunietis Tomas (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) nustėro – rodos, čia dėl COVID-19 įvesti ribojimai visiškai negalioja. 

Kaukės nereikalingos?

Tomas portalo žurnalistams pasakojo, kad rytą, kai užsuko į Žaliakalnio turgavietę, žmonių nebuvo daug. Vyras apsilankė uždaroje turgavietės erdvėje, kur ir pastebėjo saugumo reikalavimus pažeidžiančius žmones.

„Jaučiu visi vakcinų specialistai yra turguje. Nes ten negalioja niekas“, – greta nuotraukų brūkštelėjo kaunietis.

Tarp medicininių veido kaukių nedėvinčių asmenų, kaip pasakojo Tomas, buvo ne tik keli pirkėjai, bet ir dalis pardavėjų.

Nustebau, kad pardavėjai be kaukių, paskui žiūriu – ir pirkėjai be kaukių vaikšto.

Kaunietis tvirtino, kad jokio darbuotojo, pasitinkančio prie įėjimo ir tikrinančio į turgavietę ateinančius žmones, antradienio rytą nebuvo. „Nei pasų prašo, nei ar su kaukėmis tikrina. Jokio žmogaus nebuvo tikrai“, – pasakojo pašnekovas.

Neigiamų ar pasipiktinusių reakcijų į saugumo reikalavimų pažeidimus Tomas iš aplinkinių nepastebėjo. „Pirkėjų buvo labai mažai, o patys pardavėjai tai nesireikš, kad ten kažkas blogai. Čia tik mano toks pastebėjimas. Nustebau, kad pardavėjai be kaukių, paskui žiūriu – ir pirkėjai be kaukių vaikšto“, – situaciją komentavo vyras.

Skaitytojo nuotr.

Atsakingų nėra?

Žaliakalnio turgavietės direktorius Arnoldas Vaičiulis portalo kauno.diena.lt žurnalistams tikino, kad turgavietėje yra už saugumo reikalavimų laikymąsi atsakingas žmogus, kuris užtikrina tvarką. Tačiau, kaip rašyta anksčiau, kaunietis Tomas žurnalistams pasakojo tokio asmens nepastebėjęs.

„Nežinau, reikėtų pasiaiškinti, paklausti, kur buvo darbuotojas. Galbūt jis į tualetą buvo nuėjęs ar kažkur. Nežinau šito, negaliu dabar atsakyti“, – teigė turgavietės vadovas.

Pridūrus, kad be kaukių turgavietėje kaunietis pastebėjo ne tik pirkėjus, bet ir prie prekystalio stovinčius pardavėjus, turgavietės vadovas atsakė klausimu.

Jie savo darbo vietoje ir valgo, ir kavą geria. Gal priėjo klientas ir priėmė jį.

„Darbuotojas – ką jūs turite omenyje? Mūsų darbuotojas ar mūsų klientas nuomininkas? Kaip bebūtų, čia ne prekybos centras. Tai yra turgavietė, kur individualūs žmonės pagal savo verslo liudijimą ar tai įmonės išsinuomavę prekybos vietą prekiauja. Yra bendros taisyklės, kuriomis turi vadovautis. Bet galbūt reikėtų pas juos klausti, kodėl jie tuo metu buvo be kaukių. Gal valgė tuo metu, gal kavą gėrė. Jie savo darbo vietoje ir valgo, ir kavą geria. Gal priėjo klientas ir priėmė jį. Reiktų klausti jų pačių“, – situaciją komentavo Žaliakalnio turgavietės vadovas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad nuo lapkričio pradžios iki gruodžio 14 dienos minėtu adresu pranešimų iš gyventojų apie turgavietės klientų ar prekeivių pandemijos reikalavimų pažeidimus nėra gauta.

Kaip teigė policijos atstovė, pagal galiojančią tvarką kaukių dėvėjimas uždarose patalpose yra privalomas. Už šio reikalavimo nevykdymą gresia bauda nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Inspektorių akiratyje

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento atstovai teigė informacijos apie kaukių dėvėjimo pažeidimus turgavietėje nėra sulaukusi.

„Pranešimų (skundų) apie kaukių dėvėjimo pažeidimus bendrovės „Žaliakalnio turgavietė“ prekyvietėje VMVT negavo. Iš viso 2021 metais bendrovėje „Žaliakalnio turgavietė“ atlikti 25 patikrinimai, kurių metu vertinta ir kaip laikomasi pandemijos reikalavimų. Pažeidimų dėl kaukių dėvėjimo nenustatyta. Atsižvelgiant į iš jūsų gautą informaciją, reikalavimų laikymasis bus vertinamas pakartotinai “, – situaciją komentavo tarnybos atstovai.


Šiame straipsnyje: Žaliakalnio turgavietėZanavykų turguskaukėskaukių nedevėjimassaugumo reikalavimų pažeidimaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Suokalbis

Suokalbis portretas
Čia akivaizdus kontroliuojančių tarnybų ir direkcijos suokalbis vieni kitiems nekirsti. Pavilijone, ypač pardavėjai turi būti griežtai kontroliuojami, nes nuo jų parduodamos "apšnerkštos" dešros gali apsikrėsti mano šeima.

Na

Na portretas
Neveltui bijo savo tikrą vardą paskelbti ir iš už skverno fotografuoja. Gal "tomo" senelis buvo stribas ar skųsdavo saugumui einančius į bažnyčią? Gal vargšiuko tėvai nemylėjo ar klasiokai tyčiojosi? Ir gaila ir pikta...

Turginiai loja

Turginiai loja portretas
nepatenkinti kad negali elgtis kaip paskutiniai atsilupeliai. Uzdaryti turgu jei pasikartos tokia situacija, Specialiai nueisiu ir nufilmuosiu.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių