Boksą išbandę kauniečiai sustoti neketina

Šaižūs smūgiai į orą, kova su įsivaizduojamu priešininku ir tikros pergalės prieš savo tingulį ar kompleksus. Būrys kauniečių trečiadienio pavakare išmėgino jėgas viešojoje bokso treniruotėje.

Klubo „Nokautas“ iniciatyva vykęs bei „Hummel“ remiamas renginys sudomino kelias dešimtis bokso mėgėjų ir iki tol šiai sporto šakai visiškai abejingų žmonių. Dainų slėnyje, šimtamečių ąžuolų apsuptyje, susirinkusieji įdėmiai klausėsi trenerių Vido Bružo ir Mariaus Palionio patarimų ir uoliai vykdė jų nurodymus.

„Neskubėkite! Prieš atlikdami – pamąstykite. Viską darykite taisyklingai“, - ragino treneriai.

Gerą valandą trukusioje treniruotėje patyrę specialistai susidomėjusius pamokė bokso pagrindų, taisyklingos gynybos ir smūgių technikos.

Nuotaikingos pratybos įtraukė ne tik sporto kasdien ragaujančius žmones, tačiau ir vyresnius kauniečius. Petis petin su jais plušo ir keletas vaikų bei paauglių. Netrūko ir dailiosios lyties atstovių. Pastarosios po treniruotės spinduliavo gerą nuotaiką.

„Įspūdžiai - „superiniai“! Patiko ir treniruotės, ir nuoširdūs treneriai. Ypač malonu pasportuoti gamtos apsuptyje ir dar su šauniu kolektyvu. Žadame čia lankytis ir toliau“, - tvirtino boksą išbandžiusios Vilma ir Dovilė.

Paklaustas, ar pirmasis blynas neprisvilo, Lietuvos bokso rinktinės vairininkas V.Bružas nusišypsojo.

„Jokiu būdu! Susirinko nemažai norinčių, visi dirba entuziastingai. Kauniečiai pamatė, kad bokso treniruotės nėra tokios sunkios ir neprieinamos, kaip gali atrodyti ir šalies. Manau, kad kuo toliau, tuo daugiau žmonių išdrįs išmėginti mūsų mėgstamą sporto šaką ir paskleis žinią apie tokią šaunią iniciatyvą“, - kalbėjo Lietuvos sporto universiteto dėstytojas.

Bokso federacijos viceprezidentas Nerijus Strazdas pabrėžė ne tik sportinę naujos idėjos prasmę.

„Norime keisti bokso įvaizdį. Visuomenei pristatyti jį kaip vieną universaliausių sporto šakų, kuri bet kokio amžiaus ir fizinio pasirengimo žmogui padės tobulėti tiek fiziškai, tiek moraliai. Mūsų tikslas parodyti boksą kaip veiklą, į kurią tėveliai gali drąsiai leisti savo atžalas, nes Lietuvoje yra trenerių, mokančių ir gebančių dirbti su jaunimu“, - sakė N.Strazdas.

Klubo „Nokautas“ treneris M.Palionis teigė, jog viešosiose treniruotėse organizatoriai bandys išrauti stereotipą, jog boksas - žiaurus sportas, kuriame sportininkai mokomi žaloti žmones.

„Šiose pratybose nesieksime aukštų rezultatų. Tiesiog supažindinsime žmones su bokso abėcėle ir leisime jiems išmėginti save. Kartu parodome, kad bokse tikrai svarbiausia ne ūgis ir net ne smūgis, o mąstymas, galva, gebėjimas planuoti savo veiksmus, numatyti kelis ėjimus į priekį. Neveltui daugelis išbandžiusiųjų nustemba įsitikinę, kad boksas toks intelektualus sportas“, - pasakojo M.Palionis.

Organizatoriai planuoja viešąsias bokso treniruotes, kuriose kauniečiai kviečiami dalyvauti nemokamai, tęsti iki vasaros pabaigos. Pratybos vyks po kelis kartus per savaitę, o susidomėjusieji daugiau informacijos ras klubo „Nokautas“ „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Tik dabar supratau, kodėl Taisono veidas toks intelektualus

maksimas

maksimas portretas
su tom merginom noreciau gal ir ne tik pasiboksuoti..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių