Elektromobilių vairuotojai niršta: dyzeliai ir benzininiai automobiliai užima įkrovimo vietas

Elektromobilių vairuotojai atkreipė dėmesį į neatsakingą įprastų automobilių vairuotojų elgesį. Miestiečiai pasakojo ne kartą pastebėję, kai vidaus degimo variklį turintys automobiliai paliekami elektromobilių įkrovimo stotelėje ir taip pastarieji negali pasikrauti savo transporto priemonės.

Nėra vietos

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas pasidalijo nuotraukomis, kurios užfiksuotos darbo dienos vakarą netoli Kalniečių parko. Jose matyti, kad prie įkrovimo stotelės palikti įprasti automobiliai, tad elektromobiliai gali likti be energijos.

„Keistai pasirodė, kad vairuotojai taip neatsakingai palieka savo automobilius. Yra aiškūs kelio ženklai, kurie nurodo, kad dvi vietos yra skirtos būtent elektromobiliams. Kai mačiau tuos automobilius, aikštelėje buvo ir kitų laisvų vietų, tai galėjo žmonės savo transporto priemones palikti ir kitur. Matyt, čia vietiniams gyventojams labai patogu palikti nakčiai savo automobilius, tad jie visai neatsižvelgia, kad kažkam gali tekti krautis savo elektromobilį“, – sakė nuotraukomis pasidalijęs kaunietis.

Skaitytojų nuotr.

Prašo atsakomybės

Kalbintas elektromobilio vairuotojas taip pat patvirtino, kad dažnai tenka matyti, kaip automobiliai užstato elektros įkrovimo stoteles. Tada tenka laukti, kol įprastos transporto priemonės bus patrauktos arba ieškoti kitos vietos.

Kažin kaip jaustųsi dyzelių vairuotojai, jei aš savo elektromobiliu užstatyčiau kuro kolonėlę.

Deja, ne visada gali užtekti elektros nuvykti iki kitos įkrovimo stotelės, todėl elektromobilių vairuotojai prašo paisyti galiojančių ženklų ir neužstatyti vietų.

„Taip tai tikrai didelė problema. Vairuotojai automobilius palieka ties įkrovimo stotelėmis. Kaip negalima neįgaliųjų vietoje palikti automobilio, jei žmogus neturi negalios, taip negalima ir palikti vidaus degimo variklį turinčio automobilio elektromobiliui skirtose vietose. Kažin kaip jaustųsi dyzelių vairuotojai, jei aš savo elektromobiliu užstatyčiau kuro kolonėlę“, – pasisakė elektromobilio vairuotojas.

Skaitytojų nuotr.

Gresia baudos

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovai pažymėjo, jog automobilių negalima palikti elektromobiliams skirtose vietose. Už tai vairuotojai gali sulaukti baudos.

„Pateiktoje nuotraukoje matomi stovintys automobiliai pažeidžia kelio ženklo „Elektromobilių įkrovimo vieta“ su papildoma lentele „Galiojimo zona į kairę“ reikalavimus. Ši vieta skirta tik elektromobiliams ir kitoms elektros varikliais varomoms transporto priemonėms įkrauti. Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų“, – pažymėjo pareigūnai.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog šią savaitę buvo pakeistos Kelių eismo taisyklės, kuris įsigalios nuo kitų metų. Vienas iš pakeitimų liečia ir elektromobilių įkrovimo stoteles. Taisyklėse nurodoma, kad elektromobilių vairuotojai turės savo transporto priemones patraukti iš karto, kai tik šios pasikraus. Taip bus išvengiama konfliktų, kai jau įkrauti elektromobiliai užima vietą ir taip trukdo energijos gauti kitiems.


Šiame straipsnyje: elektromobilių vairuotojaielektromobiliaielektromobilių įkrovimo stotelėpaliekami automobiliaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O tie elektrikai gal kokie neigalus, kad jiem specialiu veitu reik?

Anonimas

Anonimas portretas
Na reik kažkaip kovoti su turčių privilegijom.tai ir užimkim vietas.gatvėj visi lygūs tik elektrikai nori būti lygesni

Vytas

Vytas portretas
Nesistebiu skirtingu požiūriu į problemą,tas pats žmogus vienaip galvoja kai yra vairuotojas,tada jam visi pėstieji yra priešai,kai tampa pėsčiuoju visi vairuotojai pasidaro debilais,su krovimo stotelėm tas pats,nuomonė keičiasi iš karto elektromobilį įsigijus.Tai liečia ir kitus gyvenimo atvejus,nuomonė keičiasi tik pačiam susidūrus su problema,taip kad gal reiktų daugiau tarpusavio supratimo,nes nežinai kada pačiam jo prireiks.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių