G. Nausėda pakvietė EK pirmininkę atvykti į „Kaunas 2022“ renginius

Šalies vadovas Gitanas Nausėda susitiko su Lietuvoje viešinčia Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen ir jai įteikė kvietimą kitų metų sausį dar kartą atvykti į Lietuvą ir dalyvauti „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atidarymo renginiuose.

„Norėčiau dar kartą priminti, kad turėjau progą įteikti gerbiamai Ursulai von der Leyen kvietimą į „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ renginius kitų metų sausio mėnesį“, – po susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo G. Nausėda.

„Tikiuosi, kad savo įtemptoje dienotvarkėje rasite galimybę mus aplankyti ir pagerbti savo atvykimu“, – į EK pirmininkę spaudos konferencijos metu kreipėsi Lietuvos prezidentas.

Tuo tarpu susitikime su E. von der Leyen taip pat dalyvavusi premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad gauti EK patvirtinimą Ministrų Kabineto rengtam daugiau nei 2 mlrd. vertės Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planui leido ir tai, kad projekte keliami tikslai iš esmės sutapo su ES naujos kartos plano prioritetais. Svarbiausias iš jų, pasak ministrės pirmininkės, kad tiek ES, tiek Lietuva būtų skirta visiems žmonėms.

„Europos Komisija savo tiksluose naujos kartos ES planui įvardijo iš esmės tuos pačius prioritetus, todėl derinimo procesas turbūt ir buvo toks sklandus, bet aš labai norėčiau išskirti vieną. Kaip ES, taip ir Lietuva turi būti ne tik žalia, ne tik skaitmeniška, ne tik saugi ir sveika, bet svarbiausia ji turi būti visiems ir kiekvienam, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, tautybės, rasės ar lytinės orientacijos. Nepriklausomai nuo nuomonės vienu ar kitu klausimu“, – spaudos konferencijoje sakė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad praėjusį mėnesį kontroversiškai įvertintas Kauno savivaldybės sprendimas nesuteikti leidimo LGBT eitynėms šiame mieste. Dėl tokių savivaldybės sprendimų garsus režisierius Arūnas Matelis pranešė atsisakantis „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ambasadoriaus vardo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

23

23 portretas
Tikiuosi 2022 ES jau bus subyrėjusi.....

Prezidentas

Prezidentas portretas
pakviete i KEKS renginius.Cha-cha, siandienKEKS o renginyje iskrypeliai prezidenta dejo i pavesy.

Nauseda--- lietuvoj ir siaip yvairaus plauko

Nauseda--- lietuvoj ir siaip yvairaus plauko  portretas
iskrypeliu y valias ..nera reikalo dar papildomai ju kviestis is Briuselio....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių