G. Nausėda pakvietė UNESCO vadovę į „Kauno – Europos kultūros sostinės“ atidarymą

  • Teksto dydis:

Paryžiuje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pakvietė UNESCO generalinę direktorę Audrey Azoulay (Odri Azulė) atvykti į kitąmet Kaune vyksiantį Europos kultūros sostinės programos inauguracinį renginį, pranešė Prezidentūra.

Kauno – Europos kultūros sostinės atidarymas numatytas sausio 22 dieną prie „Žalgirio“ arenos.

Tai antrasis Lietuvos miestas tapsiantis Europos kultūros sostine, 2009 metais juo buvo Vilnius.

Per susitikimą su A. Azoulay G. Nausėda aptarė UNESCO stebėsenos svarbą aneksuotame Kryme, švietimo aktualijas, Lietuvos siekį Kauno modernizmo architektūrą įtraukti į Pasaulio paveldo sąrašą.

Taip pat skatintume UNESCO ir toliau stebėti situaciją nelegaliai aneksuotame Kryme.

„Esame įsitikinę, kad tik daugiašaliu bendradarbiavimu galime reaguoti į pasaulinius iššūkius ir rasti tvarius sprendimus. Atėjo tinkamas laikas sustiprinti UNESCO svarbą ir patikimumą švietimo, mokslo, kultūros, informacijos ir komunikacijos sektorių priešakyje po COVID-19 pandemijos. Taip pat skatintume UNESCO ir toliau stebėti situaciją nelegaliai aneksuotame Kryme“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Pasak jo, Lietuva, kaip naujai išrinkta UNESCO Vykdomosios tarybos narė, prisidės kuriant stiprią, modernią ir atsparią organizaciją, remdama ir gyvybiškai svarbų organizacijos vaidmenį švietime.

Feisbuko nuotr.

1945 metais įkurta UNESCO skirta skatinti bendradarbiavimą tarp skirtingų šalių švietimo, mokslo, kultūros ir komunikacijų srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam

Tam portretas
Tau nekainuos pasalpini, nes mokesciu nemoki.

ir kiek

ir kiek portretas
mum kainuos tas vizitas? o gal prezidetas is savo pinigu islaidas padengs?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių