Gėdingas elgesys: kaunietis vaizdo registratoriumi užfiksavo pakelės šiukšlintoją

  • Teksto dydis:

Kaunietis su portalu kauno.diena.lt pasidalijo vaizdo registratoriaus įrašu, kuriame užfiksuota, kaip vyriškis išlipa iš lengvojo automobilio ir pakelėje išmeta nereikalingas atliekas.

Užfiksuotame įraše matyti, kaip iš šviesios spalvos „Toyota Prius“ išlipęs vairuotojas rankose nešasi kažkokią plokštę ar kartono gabalą. Priėjęs šalikelę, jis sviedžia šiukšlę į žoles. Vasariškai apsirengęs vyras pravažiuojantį automobilį palydi žvilgsniu.

Kadangi įrašą užfiksavęs vairuotojas nuvažiavo savo keliais, nėra aišku, ar šiukšlintojas savo gėdingą elgesį pakartojo. Tačiau paprastai šiukšlintojai dėl vienos atliekos nesivargina ir pakelėse išmeta daugiau nereikalingų daiktų.

Šis vaizdo įrašas užfiksuotas rugpjūčio 13 dieną apie 14 val. Šaltupio g.

Tai ne pirmas atvejis, kuomet žmonės nereikalingais daiktais atsikrato ten, kur jiems patogu. Tačiau toks elgesys kelia ir klausimų, juk jei žmogus jau panaudojo jėgas šiukšles susikrauti į automobilį, nusprendė jas išvežti, tai kam atliekomis atsikratyti gamtoje, jei galima tai padaryti nemokai stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelėse. Energijos sąnaudos bus tos pačios, tiks skirtumas toks, kad šiukšlės bus sutvarkytos tinkamai ir neterš gamtos.

Asmeniui, kuris šiukšlina, pagal Administracinių teisių pažeidimą gali būti skirta bauda nuo 30 iki 140 eurų. Tačiau aplinkosaugininkai įspėja, kad baudos gali ir didėti, jei asmuo miškuose, pakelėse ar kitose tam neskirtose vietose atsikrato dideliu atliekų. Nurodoma, kad aplinkos užteršimas 1 kub. m ir didesniu nepavojingų atliekų kiekiu užtraukia baudą nuo 550 iki 1,5 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: šiukšlintojasšiukšlėsišmetė atliekasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

durniui

durniui portretas
negali nieko sakyti ,rs jis nepakaltinamas,gali ir baisiau padaryti.

jei

jei portretas
operatorius ne butu smaukalas ir nesirgtu demesio trukumu tai privazeves kulturingai pasakytu susirinkt siuksles , ir problema greiciausiai butu isspresta , bet filmuot pasislepus lengviau negu pasakyt kelis zodzius

KET

KET portretas
dabar bus baisu sustot nuo kelio siuksle i pakele patraukt, nors KET nepakeistos ir vairuotojas privalo kliuti pazymet arba pasalint nuo kelio. KET citata ,, Eismo dalyviai, sudarę ar pastebėję kliūtį kelyje, sukėlę ar pastebėję jame pavojų, privalo šią kliūtį ar pavojų pašalinti, o negalėdami to padaryti – pranešti policijai, kelio savininkui ar kelią prižiūrinčiai įmonei, pažymėti kliūtį ar pavojingą vietą ir visais įmanomais būdais įspėti apie kliūtį ar pavojų kitus eismo dalyvius."
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių