Godumas degalinėse: degalų kainos – nokautuojančios

Praėjusį penktadienį informavome, kad degalų kaina degalinėse pramušė dar vienas lubas: kai kurių degalinių Kaune švieslentėse pasirodė niekada iki šiol dar neregėti skaičiai: litras A95 benzino – 1.62 euro.

Litras dyzelino – 1.59 euro

„Tokia situacija piktina vairuotojus. „Kiek dar degalinės tyčiosis iš žmonių. Nuo karo pradžios benzinas ir dyzelinas brangsta dienomis“, – parašė kaunietė Viktorija ir atsiuntė degalinės „EMSI“ švieslentės nuotrauką, kur dyzelino kaina nurodyta 1.590 euro, A95 benzino – 1.640 euro.

Bet nepraėjo nė diena ir degalinės tėškė naujų rekordų – savaitgalį kai kuriose „Cirkle K“ degalinėse švieslentėse pasirodė nokautuojanti dyzelino kaina: litras – 1.629, A95 benzino litras – 1.639 euro.

Vairuotojus suglumti verčiantys skaičiai pasirodė ir kai kuriose „Viada“ degalinėse.

„Manau, tai peržengia visas ribas. Visi žinome, kad nafta pradėjo brangti, bet juk degalinės prekiauja dar iš pigesnės žaliavos pagamintu benzinu. Kokias kainas jie padarys, kai atsiveš realiai pabrangusių degalų? Manau, degalinės naudojasi sumaištimi ir spaudžia iš žmonių sultis“ – piktinosi Aurimas.

Jam pritarianti Agnė svarstė: „Karo akivaizdoje degalinės galėtų parodyti bent kokį socialinį atsakingumą ir solidarumą su piliečiais“.

Specialistai pabrėžia, kad Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, „Brent“ naftos kaina perkopė 100 JAV dolerių už barelį ribą, o tai reiškia vieną – degalai brangs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmogus

Zmogus portretas
Degalai kurie dabar pardavinejami yra pagaminti iš pigios naftos. Tą nafta kur nupirkta brangiau dar gal net iki gamyklos nedaejusi. Būtų valdžia su stuburu ir tarnautų žmonėms o ne PVM ir akcizų surinkimui dėl savo bet ne žmonių gerovės tai jau būtų degalų pardavėjai nubausti už kartelį kokia 30% bauda nuo apyvartos. Bet kadangi valdžia godi tai jie tik džiaugiasi kad viskas brangsta juk PVM ir mokesčiai skaičiuojami procentais kuo brangiau tuo daugiau sau. Jiems kas kai gauna ( neuzdirba o gauna) po 3000-6000€ jiems ir 5€ degalai nebūtų brangu.

Aha

Aha portretas
Nurodymai iš Kremliaus yra privalomi ir Paleičikui (čia Lukoil atstovas LT, konspiravesis po Viada, Baltic Petroilum ir po kitais brendais)

Kacolas

Kacolas portretas
Nzn kur gyvenu... Prieš savaitę atrodė lyg LTU...bet DB jaučiuosi lyg UA...nu na...
VISI KOMENTARAI 119

Galerijos

Daugiau straipsnių