Greitai prasidės P. Lukšio gatvės remontas, tačiau gerų žinių sulauks ne visi

Kauno P.Lukšio gatvėje jau matyti pirmieji suplanuoto remonto akordai – aptvertos ir tvarkomos didžiausios duobės, kad vienu metu galima būtų išlieti vientisą asfaltą. Remonto metu numatyta tvarkyti ir šaligatvius, tačiau jie bus tvarkomi tik palei pačią gatvę, gilyn į kiemus kelininkai nelįs.

Gyventojų skundas

Į „Kauno dienos“ redakciją kreipėsi P.Lukšio g. 10-ojo namo gyventojai ir pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose matyti seniai ištrupėję šaligatviai, vietomis lendanti armatūra. Pasak gyventojų, tokiu šaligatviu jie priversti vaikščioti eilę metų. Tad dabar vylėsi, kad remontuojant gatvę, bus išgirstos ir jų bėdos.

„Gal galite padėti sprendžiant mūsų šaligatvio klausimus. Jau eilę metų žadama sutaisyti šaligatvį prie mūsų namo. Persiunčiame keletą nuotraukų, kuriose ne karo Ukrainoje vaizdai, o mūsų šaligatvis. Čia sunku judėti žmonėms, ypač mamoms su vežimėliais, taip pat seniems žmonėms“, – dėstė kauniečiai.

Nesulaukdami kelininkų vizito, vietos gyventojai šiek tiek patys aptvarkė, bet tai tik smulkmenos, nesprendžiančios šaligatvio problemos iš esmės.

„Byrant šaligatvio plokščių betonui išlenda armatūra, kuri yra pavojinga. Jau ne kartą ją pjovėme, kad nesusižalotų praeiviai ir mes patys, bet tada ji išlenda kitose vietose“, – kalbėjo P.Lukšio 10-ojo namo gyventojai.

Skaitytojų nuotr.

Tvarkyti nežada

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad šaligatvio ties daugiabučiu namu tvarkyti neplanuojama. Tačiau specialistas siūlo išeitį.

Persiunčiame keletą nuotraukų, kuriose ne karo Ukrainoje vaizdai, o mūsų šaligatvis.

„Nuotraukose, panašu, kad užfiksuotas takelis, vedantis į daugiabučius. Šioje vietoje darbų vykdyti neplanuojama, todėl greta esančio daugiabučio gyventojus raginame pasinaudoti miesto parama dalyvaujant „Svajonių kiemas“ programoje“, – teigė A.Pakalniškis.

Jis nurodė, kad suformavus žemės sklypą, reikėtų parengti techninį projektą ir patiems inicijuoti kiemo tvarkymo darbus, taip gaunat dalinį miesto finansavimą. Daugiau informacijos apie programą galima rasti internete svajoniukiemas.kaunas.lt.

Skaitytojų nuotr.

Ką darys šiemet?

A.Pakalniškis patvirtino, kad netrukus prasidės P.Lukšio gatvės kapitalinis remontas. Taip pat lygiagrečiai bus tvarkomos ir kitos šalia esančios gatvės. Jau ir S.Žukausko gatvėje prasidėjo paruošiamieji darbai, tad kai pilnu pajėgumu į šias gatves įžengs kelininkų technika, tikėtina, kad padidės automobilių spūsčių, todėl kauniečiai turės rinktis kitus maršrutus.

„Šiais metais planuojama pradėti P. Lukšio g. kapitalinio remonto darbus, kurie apims tiek važiuojamosios dalies, tiek šaligatvių tvarkymą bei dviračių tako įrengimą. Šaligatviai bus dengiami trinkelėmis, o dviračių takas – tradiciniu raudonos spalvos asfaltu“, – kaip bus atnaujinta P.Lukšio gatvė, nurodė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.


Šiame straipsnyje: P.Lukšio gatvėremontasšaligatviaigyventojų skundasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

BROKAS

BROKAS portretas
VISAI NESENIAI IŠASFALTUOTA GATVĖ , KAS ATSAKINGAS UŽ BROKĄ ?

Visko matęs

Visko matęs portretas
Kada bus sutvarkytas Jotvingių gatvėje įvažiavimas į Kuršių 44 esančią IKI parduotuvę? Einant Jotvingių gatvės pėsčiųjų taku, po kiekvieno mažiausio lietaus minėta perėja tampa plaukiojimo baseinu, perėjimo vietoje didžiausias vandens tvenkinys, pereiti tą įvažiavimą galima tik važiuojamąja gatvės dalim. Dėl šios problemos jau kelis kartus kreiptasi ir į savivaldybės miesto tvarkymo skyrių, ir į Šilainių seniūniją, į minėtos parduotuvės darbuotojus, tačiau eilė metų reikalai nepajuda iš vietos. Kodėl, besirūpinant važinėjančių eismo sąlygų gerinimu, pamirštama kad ir pėstieji moka mokesčius, kad ir juos nereikėtų užmiršti.

kalnieciai

kalnieciai portretas
tai nakum pirkai hata kaime?-kurioj pasiknej randasi tie Rokai
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių