Gyventojai šokiruoti: prie Kauko laiptų žolę nuskuto iki pat laikančiųjų konstrukcijų

Įvairiose Kauno vietose šiuo metu pjaunama žolė, tačiau kauniečių dėmesį patraukė darbai ties Kauko laiptais. Vietiniai gyventojai ne kartą kraipė galvą matydami, kad žolė skutama taip, jog net dulkės kyla, o vietomis išdraskyta tiek, kad pilkuoja šlaitui sutvirtinti naudojamas tinklelis.

„Tai nuolatinė problema. Taip gražiai sutvarkė Kauko laiptus, pasėjo žolę, tačiau šią vietą tvarko tokie netikę tvarkytojai, kad po jų vizito kalnas būna visas plikas. Pjauna ir per karščius, dulka viskas su ta nešiojamąja žoliapjove. Jau net žolės neliko, vien plika žemė, viskas nuplėšta. Vietomis liko tik tinklas, kuris, matyt, turi saugoti šlaitą“, – problemą dėstė „Kauno dienos“ skaitytoja Audronė.

Ji tikino ne kartą žolės pjovėjų klaususi, kodėl reikia taip viską naikinti, kad net žalio stiebelio neliktų, tačiau gavo atsakymą, kad jiems esą taip savivaldybė liepė.

Plika: nupjovus žolę, ant Kauko laiptų šlaito neliko jokios žalumos, o vietoj žolės atsivėrė šlaitą laikančiosios konstrukcijos. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

„Suprantu, kad jie gavę užsakymą ir turi teritoriją tvarkyti, bet juk nereiškia, kad reikia viską vos ne nukasti, kad daugiau ta žolė visai neaugtų. Gal jie taip galvoja, kad mažiau reikės pjauti, jei žolė neaugs, nežinau. Sakiau jiems, kad leistų velėnai susiformuoti, o jiems nusispjaut, viską išdraskė. Dabar liko vien dulkės. Atrodo, kad autostradoje gyvenčiau“, – pasipiktinimo neslėpė vietos gyventoja.

Vietomis liko tik tinklas, kuris, matyt, turi saugoti šlaitą.

„Kauno dienos“ fotografė ties Kauko laiptais sutiko žolės pjovėjus. Kaip ir pasakojo ponia Audronė, vietomis nebuvo žolės, matėsi vien žemė. Pavyko rasti ir plotų, kur nešiojamosiomis žoliapjovėmis darbininkai atidengė ir šlaite įtvirtintus tinklus. Miesto savivaldybės pasiteiravome, ar tikrai buvo duotas nurodymas būtent taip prie Kauko laiptų pjauti žolę.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Kauno miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su UAB „Kauno švara“, prižiūri greta Kauko laiptų esančią teritoriją. Pagal galiojantį susitarimą žolė čia pjaunama du kartus per mėnesį, nes šiuo metu pastebimas intensyvus jos augimas. Paslaugų teikėją informavome apie gyventojų pastabas, į kurias bus atsižvelgiama toliau vykdant žolės priežiūrą aplink Kauko laiptus esančioje teritorijoje. „Kauno švara“ įpareigota artimiausiu metu sutvarkyti pažeistą šlaitą ir atsėti veją išretėjusiose zonose“, – dienraščiui komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno naujienas Kaunui

Kauno naujienas Kaunui  portretas
Nekelkite Klaipėdai.

Anonimas

Anonimas portretas
O kad Sena korumpuota KGB OZI pazeizdami konstitucija pripazino prezidentu. Kaip kokioje Siaures Korejoje ar Rusijoje. Nesokiruoja?

na,

na, portretas
dėl savivaldybės biurokratų darbo galima komediją filmuoti: mūsų garažų bendrija paprašė " artojų" pakabint kelio ženklą "sustot draudžiama", su laiko lentele, tai bajorai pasakė--ne, nes paskui mums dirbti reikės, kas jų atžvilgiu prilyginama genocidui...
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių