Mokiniai iškovojo kelialapius į Europos Parlamentą

  • Teksto dydis:

Gegužės 14 d. Lietuvos Respublikos Seime įvyko pirmojo Demokratijos žinių konkurso finalas. Tarp laimėtojų ir du VDU Ugnės Karvelis gimnazijos atstovai: II gd klasės mokinys Simas Tiškevičius ir IV gb klasės mokinys Ąžuolas Kazakevičius. Jie iškovojo kelialapius į Europos Parlamentą.

Simą dalyvauti konkurse paskatino teisės pagrindų mokytoja K.Žukauskienė, Ąžuolą – istorijos mokytoja L.Šimkienė.

Pirmajame konkurso etape gegužės 3 d. dalyvavo 3 tūkst. vyresniųjų klasių Lietuvos moksleivių, iš kurių į finalinį etapą pateko 60.

Konkurso finalinį etapą sudarė testo klausimai ir Seimo darbo simuliacija. S.Tiškevičius burtų keliu išsitraukė narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto nario poziciją. Ą.Kazakevičiui teko Lietuvos socialdemokratų partijos ir Švietimo ir mokslo komiteto narystė. Atsakę į testo klausimus, mokiniai aktyviai dalyvavo frakcijų, komitetų diskusijose, ryžtingai išsakė ir argumentuotai pagrindė savo pozicijas Seimo posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Suvėrinės teisės ir laisvas savarankiškas valdymasis tautų, kurios buvo jėga prijungtos, turi būti atstatytos. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Danguolė Šermukšnienė. Pranešti imei 863962026043742. 63892112. Misija Erner. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių