Išmestų padangų detektyvas: pavyko rasti pirminius teršėjus

Neseniai gyventojai su portalu kauno.diena.lt pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuoti darbininkai, prie konteinerių nešantys senas padangas. Viešosios tvarkos skyriaus specialistai informavo, kad surado asmenį, kuris padangas išmetė į statybinių atliekų konteinerį, o padangas prie gyventojų konteinerių perkėlusius darbininku įspėjo.

Nemaloni staigmena

Portalas kauno.diena.lt skelbė, kad vaizdingoje vietoje, ant Pelėdų kalno, gyvenantys kauniečiai pasipiktino darbininkų elgesiu, mat šie nebereikalingas padangas tiesiog išmetė prie gyventojų konteinerių. Ties Pelėdų kalnu gyvenantys kauniečiai vieną rytą pastebėjo, kad prie namo buitinių atliekų konteinerių išmestos keturios padangos. Vieni kitų pradėjo klausinėti, kas jas taip neatsakingai paliko, nes pagal mieste galiojančią tvarką, padangas būtina priduoti stambiagabaričių atliekų aikštelėje.

„Ant Pelėdų Kalno, kur net realiai palapinės negalima be leidimo statyti, radom prie šiukšlių konteinerio padangas. Parašėme kaimynų grupėje, bet visi žegnojosi, niekas nepaliko. Namo komendantas atsuko vaizdo stebėjimo kameras ir pamatė, kad padangas prie konteinerio paliko darbininkai“, – dėstė vietiniai.

 

 

Rado kaltininkus

Tąkart Viešosios tvarkos skyriaus specialistai žadėjo, kad į pranešimą reaguos ir nubaus tuos, kas padangas išmetė. Paaiškėjo, kad pirmiau padangas į statybinį konteinerį atvežė kitas asmuo, nesusijęs su vykdomomis statybomis.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad iš tiesų padangomis atsikratė ne darbininkai, o jaunas pilnametis asmuo.

„Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad iš tiesų padangomis atsikratė ne darbininkai, o jaunas pilnametis asmuo. Pasitelkėme vaizdo kamerų įrašą ir pamatėme, kad pirmiau padangos buvo įmestos į netoli dirbusių statybininkų konteinerį. Darbuotojus, išėmusius padangas ir jas palikusius prie šalia esančio konteinerio, apklausėme. Padangomis atsikratęs pilietis sulaukė administracinės atsakomybės – įspėjimo, kadangi per pastaruosius metus nebuvo nusižengęs“, – portalui kauno.diena.lt komentavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintara Gatulis.

Jis priminė, kad toks elgesys gali užtraukti ir piniginę baudą. „Visus kauniečius raginame elgtis atsakingai. Primename, kad komunalinių atliekų turėtojams griežtai draudžiama išmesti bet kokias atliekas gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose, kitose viešosiose vietose ir kitur, palikti bet kokias atliekas šalia konteinerių. Pirmą kartą už tokį nusižengimą taikomas įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 140 eurų. Už pakartotinį nusižengimą bauda didėja ir siekia nuo 140 iki 600 eurų“, – aiškino G.Gatulis.

Skaitytojų nuotr.

Brangsta atliekų tvarkymas

Su portalu kauno.diena.lt redakcija susisiekė ir statybos darbus ant Pelėdų kalno atliekančios bendrovės „Statybų laikas“ atstovai. Jie paaiškino, kad kone kas dieną į statybinių atliekų konteinerį gyventojai primeta įvairių atliekų, todėl įmonei brangsta jų tvarkymas.

„Įmonė atsakingai rūšiuoja atliekas, tačiau praktiškai kas rytą tenka išrūšiuoti statybinių atliekų konteinerį, nes netoliese gyvenantys žmonės atveža baldų nuolaužas, popierių, meta ir buitines šiukšles, tuo užkraudami įmonei finansinę naštą. Statybinio laužo išvežimas kainuoja 12 eurų už kub. m, o nerūšiuoto – 24 eurus“, – apie tai, kad neatsakingas gyventojų elgesys bendrovei užkrauna papildomą finansinę naštą, komentavo „Statybų laiko“ vyriausia finansininkė Dainora Grigienė.

Ji atkreipė dėmesį, jog vien dėl to, kad pašaliniai asmenys į statybinių atliekų konteinerius sumeta įvairias buitines šiukšles, įmonė gali labai skaudžiai nukentėti, mat tada gali tikrinti įvairios institucijos. Kyla rizika ir prarasti turimus atestatus.

Visgi pasiteiravome, ar teisingas darbininkų poelgis senas padangas ištraukti iš konteinerio ir perkelti šių atliekų tvarkymo kaštus gyventojams. Juk yra alternatyva – mokėti įmonei brangiau už atliekų tvarkymą, arba ieškoti tų, kas padangas sumetė į statybinių atliekų konteinerį. Šiuo atveju darbininkai pasirinko lengviausią būdą ir padangas išmetė prie gyventojų konteinerių.

„Sutinku, kad tai nėra geras veiksmas. Tačiau kiekvienas rytas prasideda nuo to, kad darbininkai rūšiuoja gyventojų išmestas šiukšles. Tenka traukti sulaužytas kėdes, kartoną, kitas atliekas, tai darbininkams jau atsibodo. Jokie užrašai, kad į statybinių atliekų konteinerį negalima mesti buitinių šiukšlių, nepadeda. Žinoma, darbininkams pirmiau reikėjo mus informuoti, kviesti specialistus, kad jie aiškintųsi, kas buvo pirminiai taršos šaltiniai“, – teigė D.Grigienė.

Stop kadras

Į tokią pastabą sureagavo ir Viešosios tvarkos skyrius. Jie taip pat pripažino, kad jei kažkas kitas primeta atliekų, tai nesuteikia teisės kitiems teršti ir šiukšlių tvarkymo kaštus permesti kitiems. Visgi, šį kartą darbininkai tik įspėti, nes, kaip minėta, pavyko nustatyti jaunuolį, kuris senas padangas išmetė į statybinių atliekų konteinerį.

„Kadangi buvo nustatytas asmuo, kuriam priklausė padangos, konkrečiu atveju po pokalbio su darbuotojais apsiribojome žodiniu įspėjimu. Be abejo, tokiose situacijose pirmiausia apie neleistinoje vietoje paliktas atliekas reikėtų pranešti Viešosios tvarkos pareigūnams. Dėl šios priežasties ir raginame gyventojus elgtis atsakingai bei neužkrauti atsakomybės kitiems asmenims“, – pažymėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas G.Gatulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žaliakalnis

Žaliakalnis portretas
tai kad iš pat pradžių buvo aišku,gyventojai pastoviai savo šiukšles bando Matjošaičiui primesti,atseit išmesiu kur nors,tegu veža,kur kam reikia.Pažiūrėkit,kiek apleistų lūšnų Žaliakalny,tai tokie apsilaužėliai gyvena,o dar po kokius 3 ,,kibirus,, turi ir kiekvienas po 4 padangas.

jau laikas pribrendo

jau laikas pribrendo portretas
patikrinti daugiabuciu rusiuose kur nevalyvi gyventojiai bendro naudojimo patalpose sukrauna devetas ir ne tik padangas.

Kareynas

Kareynas portretas
Smagu, asilas išmetė, kitas biudžeto pinigus išleido ieškoti to asilo, ir gale sėdi valstybe minuse, atsikratė asilas padangų vistiek ir nieko nemokėjo, tokius baust mirties bausme ir kastruot
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių