Išrinktas naujas Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas

  • Teksto dydis:

Birželio 29 d. vykusioje Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA) konferencijoje išrinktas naujasis šios asociacijos prezidentas – AB „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas. Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija veikia jau 32 metus ir yra Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) narė.

„Turime būti aktyvūs ir visas mūsų dėmesys turi būti sutelktas į verslo telkimą. Sieksiu, kad asociacija būtų matoma, girdima ir lyderiaujanti verslo organizacija Kauno regione. Būtinas aktyvesnis verslo dalyvavimas konfederacijos ir asocijuotų struktūrų veikloje, nes tik stiprus ir vieningas verslas gali būti išgirstas ir išklausytas. Mūsų asociacija turi potencialą augimui. Visi matome, kiek investicijų ateina į Kauną ir visą Kauno regioną, kiek stiprių įmonių veikia visame Kauno regione, tad potencialas augti ir plėstis yra labai didelis ir neišnaudotas. Tam reikia labai kryptingo ir tikslingo veikimo“, – pažymėjo naujasis asociacijos prezidentas M. Horbačauskas.

Potencialas augti ir plėstis yra labai didelis ir neišnaudotas. Tam reikia labai kryptingo ir tikslingo veikimo.

Pasak M. Horbačausko, dar vienas neišnaudotas potencialas yra verslo ir mokslo bendradarbiavimas. Jo teigimu, Kaunas yra pažangaus mokslo lopšys, pradedant medicina ir baigiant technologijomis, todėl reikia galvoti apie absolventų pritraukimą į įmones ir jų parengimą darbui įmonėse per praktikas – dabar tai yra vienetiniai atvejai, o turime sukurti sistemą. Naujasis Kauno verslininkų atstovas pažymėjo, kad Lietuvoje trečdalis abiturientų pernai neišlaikė matematikos egzamino. Jis pabrėžė, kad tai byloja apie tai, jog darbo jėgos kokybės ir kainos santykis pas mus nėra labai geras.

„Pagrindinė bėda ne žinių ir įgūdžių trūkumas, o atotrūkis tarp to, kokių žinių dabar reikia ir kokios žinios gaunamos. Ir čia nereikia laukti, kad valstybė išspręs šią problemą – čia verslas ir kolegijos, aukštosios mokyklos turi veikti kartu“, – sakė M. Horbačauskas.

LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius sveikindamas Kauno verslininkus pabrėžė, kad norint sėkmingai didinti ekonomikos apimtis, yra labai svarbu orientuotis į transformaciją, skaitmeninimą ir žmonių perkvalifikavimą.

Marius Horbačauskas (kairėje) ir Vidmantas Janulevičius (dešinėje)/KKPDA nuotr.

„Dabar mūsų šalis atsidūrė kryžkelėje. Kad sugebėtume atgauti savo ekonomikos tvarumą, reikia labai daug investicijų ir tam reikia pakeisti didelę dalį savo ekonominės struktūros, užtikrinti aukštos pridėtinės vertės produktų ir paslaugų gamybą. Jei to nesugebėsime padaryti, tai prarasime savo konkurencingumą. Šie keli metai bus esminiai verslui. Šiuo metu aktualiausia – transformacija, skaitmeninimas ir žmonių perkvalifikavimas – tai dabar atliepia pamatinius verslo ateities poreikius. Transformacija ir pokyčiai gali vykti tik veikiant kartu verslui, valdžios institucijoms, savivaldai ir švietimo įstaigoms. Linkiu Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijai tapti tokiu lyderiu“, – konferencijoje sakė LPK prezidentas V. Janulevičius.

1930 metų balandžio 12 d. buvo įsteigta pirmoji Lietuvoje gamybininkų ir prekybininkų organizacija – Lietuvių prekybininkų, pramonininkų ir amatininkų sąjunga, kuri vėliau pasivadino Verslininkų sąjunga. Po beveik 60-ies metų, 1989 m. gruodžio 22 d. buvo įsteigta Kauno pramonininkų asociacija, kuri šiuo metu vienija 47 narius. Vystantis veiklai, formuojantis naujiems veiklos prioritetams bei įsijungiant naujiems nariams, 1996 m. rugpjūčio 15 d. asociacija buvo perregistruota ir pavadinta Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija.

M. Horbačauskas prezidento pareigose pakeitė iki šiol pareigas ėjusį UAB „Kauno liftai“ generalinį direktorių Joną Guzavičių. LPK prezidentas V. Janulevičius padėkojo J. Guzavičiui už ilgametį, profesionalų darbą tiek Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijoje, tiek Lietuvos pramonininkų konfederacijoje ir įteikė atminimo dovaną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senuks

Senuks portretas
Rimti vyrai

Profesionalus vadovas : )))

Profesionalus vadovas : ))) portretas
Ne pelno siekianti organizacija, gal nieko blogo nenutiks.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių