Istorinėje prekybos centro vietoje Kaune – naujas prekybos ir verslo centras „Kalniečiai“

  • Teksto dydis:

Šiandien Kaune duris atvėrė prekybos ir verslo centras „Kalniečiai“, pavadintas anksčiau buvusio prekybos centro vardu. Savanorių prospekte 375-uoju numeriu pažymėto 6 aukštų nekilnojamojo turto objekto bendras patalpų plotas – beveik 7 tūkst. kv. metrų, per 3 tūkst. kv. metrų iš jų užima verslo centro erdvės. Tai – vienas iš „Westerwijk“ kompanijos valdomų objektų.

Atgimęs senasis pavadinimas – duoklė istorijai

„Tiek pastatą projektavę „Nebrau“ studijos architektai, tiek ir mūsų verslo grupė atidavė duoklę istorijai. Beveik prieš 50 metų pradėtame kurti Kalniečių mikrorajone architekto Eugenijaus Miliūno projektuotas, 1988 metais pastatytas prekybos centras „Kalniečiai“ kadaise buvo mikrorajono vizitinė kortelė. Jo vardas tiesiogiai susietas su mikrorajonu, savas ir įprastas daugeliui gyventojų. Neatsitiktinai, pasvarstę keletą variantų, pasirinkome senąjį pavadinimą“, – sakė prekybos ir verslo centro „Kalniečiai“ valdytoja Indrė Januševičiūtė.

Neatsitiktinai, pasvarstę keletą variantų, pasirinkome senąjį pavadinimą.

Anot jos, „Kalniečių“ projektas tęsia „Westerwijk“ grupės strategiją investuoti į prekybos objektus didmiesčiuose. Be to, pastato projekto autoriai rėmėsi tuo, kad kadaise „Kalniečiai“ buvo vienas moderniausių prekybos centrų tuometiniame Kaune. Ilgą laiką apleista Kauno vieta išlaikys pradinę miesto architektų jai suteiktą paskirtį, tačiau naujasis prekybos ir verslo centras bus neabejotinai patogesnis tiek lankytojams, tiek ir verslui.

I. Januševičiūtė taip pat atkreipė dėmesį, kad A+ energetinio naudingumo klasei priskiriamas 6 aukštų pastatas atitinka šiuolaikinius tvarumo reikalavimus, o jie dabar yra ekonominė ir socialinė aktualija.

Dėmesys kasdienio apsipirkimo ir paslaugų poreikiams

Renkantis nuomininkus pirmojo aukšto prekybos ir paslaugų vietoms, „Kalniečių“ valdytojų prioritetas buvo prekių ženklų sąsajos su kasdienio apsipirkimo ir paslaugų poreikiais.

Čia įsikūrė „Iki“ prekybos tinklas, greta jo rasime ne vieną žinomą prekių ženklą, tarp jų – „Gintarinė vaistinė“, kosmetikos prekių tinklas „Eurokos“, gyvūnų priežiūros prekių parduotuvė „PET24“, optika „Pelėda“, gėlių parduotuvė „Pasaulio gėlės“, „Prezo“ kepyklėlė, „Alkava“ desertų gamintojai, įdegių studija „Sole“, „Viena moneta“ valiutos keitykla.

Partnerių nuotr.

Šalia prekybos centro ir ant prekybos centro stogo yra įrengta 178 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. 16 vietų joje yra skirta elektromobiliams, čia įdiegta ir jų poreikiams skirta infrastruktūra.

„Senasis „Kalniečių“ prekybos centras pirmiausia buvo skirtas Kalniečių ir greta esančių mikrorajonų gyventojams, į tai orientuotas ir naujasis objektas. Kita vertus, mobilesnio gyvenimo laikais prekybos centrui tampa svarbu patogi lokacija. Atsižvelgiant į transporto srautus, naujojo objekto privalumas tas, kad jis yra patogiai pasiekiamas ir visiems kitiems, važiuojantiems Savanorių prospektu“, – pastebėjo I. Januševičiūtė.

Prekybos tinklas „Iki“ irgi pabrėžė naujos prekybos erdvės geografijos privalumus.

„Džiaugiamės įsikūrę atnaujintame prekybos ir verslo centre. Tikime, kad patogi centro lokacija prisidės prie dar geresnės apsipirkimo patirties „Iki“ klientams. Kviečiame visus centro lankytojus užsukti į mūsų parduotuvę ne mažiau nei tris kartus per dieną kepamų šiltų bandelių, duonos gaminių, šviežių vaisių ir daržovių, išskirtinių kulinarijos ir konditerijos gaminių“, – sakė prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Septintasis verslo grupės NT objektas Lietuvoje

Olandų privataus kapitalo fondo įmonių grupei „Westerwijk“ šis prekybos ir verslo centras – septintasis Lietuvoje mažmeninei prekybai skirtas nekilnojamojo turto objektas.

„Westerwijk“ grupė į komercinį nekilnojamąjį turtą Baltijos šalyse investuoja daugiau nei dešimtmetį. Grupė šiuo metu valdo prekybos ir biurų kompleksą „Domus galerija“ Vilniuje, prekybos centrus „Molas“ Kaune ir Klaipėdoje, prekybos ir pramogų centrą „Babilonas“ Panevėžyje bei prekybinės paskirties pastatus sostinės Ukmergės gatvėje. Visų 7 turimų NT objektų bendras plotas – daugiau kaip 99 tūkst. kv. metrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Susitvarkykit signalizaciją!!! Naktimis kaukia kas valandą,taip pat ir paryčiais.Jau namas neteko kantrybės,kreipsimės į policiją! Ar jūs suprantate,kad žmonės nori naktį miegoti?

Saulius

Saulius portretas
O kur bilijardas,kur maźyliam źaidimu kambarys,kur patalpos nuomai šeimos šventem.Kur valgykla.restoranas?

Manau, blogai su urbanistika

Manau, blogai su urbanistika portretas
Manau, ta aukštutinė dalis turėjo būti bent du kartus aukštesnė. Arba žemesnė. Taip pat žemoji dalis galėjo būti tamsesnė, o aukštutinė- balta. Parkingas turėjo būti po žeme, o ne ant stogo. Ant stogo galėjo būti terasa lankytojų pramogoms- kavinukės ir t.t.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių