Jau namuose: papūga savaitę blaškėsi po Kauną, ištvėrė ir škvalą

Praėjusį pirmadienį iš šeimininkų kiemo, esančio netoli Pelėdų kalno Žaliakalnyje, pasprukusi Amazonės papūga buvo priversta savaitę savarankiškai išgyventi mieste. Jai teko ir gero oro, ir ketvirtadienį prasiautęs škvalas.

Kur paukštis slėpėsi nuo negandų, nežinia, bet namo sugrąžintas sveikas gyvas.

Į papūgą kauniečiai atkreipė dėmesį, kai ši įskrido į sporto klubą „Žalgirio“ arenoje. Tuomet žmonės prisiminė socialiniuose tinkluose matę savo augintinio ieškojusio Egidijaus žinutes. Pastarąjį užplūdo pranešimai ir skambučiai.

Pabėgėlės vardas – Myška. Dėl to, kad ji paspruko, kaltę prisiima Egidijus. „Kelias dienas bandžiau  eksperimentuoti. Sekmadienį išsinešiau ant peties į lauką. Viskas gerai. Išsinešiau ir pirmadienį. Ir pirmadienį tuo metu lauke buvo daugiau žmonių. Kažkas nukrito, ji išsigando, pasibaidė ir nuskrido, pabėgo iš kiemo. Kaip skrido, taip ir nuskrido. Neatsigręždama. Dar matėme keliuose medžiuose, bet namuose didelių atstumų neskraido. Neįpratus kaip laukinis paukštis…“ – prisiminė nelemtą dieną kaunietis.

Šeima išvaikščiojo visą rajoną, visas aplinkines ir tolimesnes gatveles, besidairydami plunksnuotosios draugės.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kai kurie šeimynykščiai jau buvo praradę viltį ją rasti, kai ši po savaitės klajonių užsuko į „Žalgirio“ areną.

Labas, duok bučiuką.

Myška yra pažymėta, turi žiedą ant kojos. Ant žiedo parašyta, jai maždaug treji metai – 2019 m. išsiritimo.

Praėjusią naktį paukštis jau ramiai leido namuose. „Iš pažiūros atrodo nepasikeitusi, nesusižalojusi, bet vakar bijojo iš savo narvo išlipti. Grįžusi labai daug miega, daug vandens geria, lesa. Vakar dar buvo tyli, o šiandien jau atrodo atsigavusi, vėl įsidrąsina ir jau kalbina, sako „Labas“, „Duok bučiuką“, švilpauja“,  – pasakojo Egidijus ir mintimis nuklydo į tą savaitę, kai paukščio nebuvo namie: „Nežinau, kaip ji išgyveno škvalą, kur tuo metu buvo“.

 

 

Kaip su šeimininkais po „ekskursijos“ elgiasi? Meilumo iš jos pusės niekada netrūko.  „Labiausiai mėgsta tą žmogų, kuris tuo metu ką nors valgo. Kas valgo, pas tą ir sėdi ant peties“,  –  juokėsi kaunietis. Prašosi pavaišinama, tiksliau pati pasiima, ką nori. Labai gerai sutaria su vaikais. Visi kartu draugauja. Niekas nepasikeitė.

Ką labiausiai Myška mėgsta veikti? Kaip ir visos papūgos: pavalgyti, paskraidyti, pabendrauti. „Atskrenda arba ant peties, ar prieina, nulenkia galvą, kad pakasytume“,  – apibūdino augintinę Egidijus. Nepažįstamų žmonių, užsukusių į namus, visai nebijo. Su jais dar draugiškesnė nei su namiškiais. Iš karto prisistato, sveikinasi: „Labas, duok bučiuką“.

Asmeninio archyvo nuotr.

Myšką Egidijus atsiėmė iš „Nuaro“, kuriems ją perdavę sporto klubo, į kurį paukštis buvo užsukęs, atstovai. „Nuaro“ atstovams Myška neleido apžiūrėti jos žiedo, vienam net į pirštą žnybtelėjo, bet tai pas vieną, tai pas vieną specialistą mielai tupėjo ant peties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Džiaugsmas , kad pavyko grįžti namo gražuolytei.

Edmundas

Edmundas portretas
Labai džiugu , kad toks mielas paukštelis sugrįžo į namus , nežinau , kaip kam , bet papūgos patys mieliausi padarėliai namuose ir nesvarbu , kad jie daug čiauška ar po jų būna šiukšlių , juk nesunku dulkių siurbliu visą tai sutvarkyti , aš taip pat laikau papūgėles ir be galo jas myliu .

Amazon

Amazon portretas
Amazonė - nuostabus paukštis. Žymiai vertesnis už žako. Kalba nei kiek ne mažiau, o išvaizda žymiai mielesnė.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių